Razminiranjem do Centra planinskog turizma Sveto Brdo

Radio Zadar/057info


Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije predstavilo je danas u Lovincu projekt razminiranja na području budućeg Centra planinskog turizma Sveto Brdo. Projekt je predstavio zamjenik ministra, Jakša Puljiz.
 

Razminiranje ulazi u završnu fazu - sami pirotehničari iz Hrvatskog Centra za razminiranje najavljuju kako će posao biti završen u idućih 15 dana, nakon toga slijedi izrada projektno-tehničke dokumentacije pomoću koje će se dvije općine iz Ličko-senjske i Zadarske županije ( Sveti Rok i Jasenice ) natjecati za EU fondove. Na terenu se nalazi 300-injak pirotehničara iz 34 tvrtke.
 

Zamjenik ministra Grčića Jakša Puljiz je kazao kako je ovo jedan od strateških projekata koje ministarstvo podupire, a vrijednost prelazi 200 milijuna eura. 100-injak milijuna bi se povuklo iz fondova, ostatak od privatnih ulagača. Za dvije do tri godine na tom bi se području Velebita trebalo izgraditi turističko naselje, sa skijaškim stazama žičara, gondole koje bi povezivale Jasenice i samo srce Velebita - turistički projekt velikih potencijala koji je očito prepoznala i Europska Unija.

 


Vijesti iz medija