Radionice „Održivi urbani razvoj u Hrvatskoj u okviru Kohezijske politike Europske unije 2014. – 2020.“ u četiri najveća hrvatska grada

Slika /arhiva/SLIKE/PRESS-ZID-predvorje-mrrfeu_smanjeno.jpg

U sklopu projekta Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije „Potpora jačanju regionalne i teritorijalne dimenzije u programskim dokumentima za EU fondove 2014.-2020.“ u tijeku svibnja 2014. godine održat će se radionice pod nazivom „Održivi urbani razvoj u Hrvatskoj u okviru Kohezijske politike Europske unije 2014. – 2020.“ u četiri najveća hrvatska grada, Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku. Prva radionica, koju će otvoriti zamjenik ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dr. sc. Jakša Puljiz, održat će se 19. i 20. svibnja 2014. godine u Rijeci u Znanstveno tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci. Radionica u Osijeku održat će se 22. i 23. svibnja u Poduzetničkom inkubatoru BIOS, a u Zagrebu 26. i 27. svibnja u ZgForumu. Posljednja radionica održat će se 29. i 30. svibnja u Microsoft inovacijskom centru na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu.

Radionice su završna faza spomenutog Projekta čiji je cilj jačanje kapaciteta za učinkovito upravljanje i korištenje fondova Europske unije usmjerenih na održivi razvoj gradova za što je, sukladno zakonodavnom okviru za Europske strukturne i investicijske (ESI) fondove za programsko razdoblje 2014.-2020., namijenjena posebna alokacija unutar Europskog fonda za regionalni razvoj. Ujedno su i priprema za provedbu integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU) za održivi urbani razvoj.

Pozivi za sudjelovanje na radionicama upućeni su predstavnicima najvećih hrvatskih gradova, predstavnicima institucija kao što su sveučilišta, zavodi za zapošljavanje, regionalnim koordinatorima i ostalim ključnim partnerima gradova, stručnjacima te predstavnicima državnih tijela.

Sudionici radionica će se kroz interaktivni pristup, osim s uvodnim informacijama o ESI fondovima, upoznati i s informacijama o sadržaju programskih dokumenata koji se pripremaju u Republici Hrvatskoj, s osobitim naglaskom na aktivnosti vezane za održivi urbani razvoj, primjerima integriranih aktivnosti provedenih u drugim europskim gradovima, te načelima strateškog planiranja, prioritizacije i integracije ulaganja. Radionice će sudionicima omogućiti i prepoznavanje potencijalnih projektnih ideja, podržati uspostavu partnerstva među institucijama te potaknuti razmjenu znanja među sudionicima.

 

 


Pisane vijesti