Radionica za novinare: "Ususret EU fondovima"

Slika /arhiva/SLIKE/Radionica-za-novinare_15_02_2013.jpg
Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj u suradnji s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organizirala je u Splitu, prvu u nizu radionicu za novinare pod nazivom „Ususret EU fondovima“.

Radionica obuhvaća predavanja i panel diskusiju o temama kao što su: problemi s kojima se hrvatski novinari susreću prilikom izvještavanja o EU fondovima, upravljanje projektnim ciklusom, razvijanje ideje za projekt financiran sredstvima Europske unije u kojima bi krajnji korisnici bili medijske kuće (institucije), primjeri dobre prakse u zemljama članicama Europske unije u pogledu projekata u kojima su mediji korisnici te prijedlozi za poboljšanje cjelokupnog sustava informiranja o EU fondovima.

Predavači su stručnjaci za EU fondove i kohezijsku politiku, Richard Harding i Victoria Jane Prihmak, te Mirko Štular, odgovorni urednik Vala 202 Radio Slovenije, Ana Odak i Krešimir Ivančić iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU.

O primjerima iz prakse govorili su i predstavnici udruge Cenzura Plus, a zadnji dan radionice predviđena je i posjeta projektima financiranim sredstvima EU-a.

 
Galerija:
 


Pisane vijesti