Puljiz i Wenzel potpisali Okvirni sporazum Hrvatske i CEB-a o Regionalnom stambenom programu

Slika /arhiva/SLIKE/RHP Croatie Signature 005_3_12_2013.JPG

Zamjenik ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Jakša Puljiz i guverner Razvojne banke Vijeća Europe (CEB) Rolf Wenzel potpisali su u utorak, 3. prosinca 2013. u Parizu Okvirni sporazum o projektu stambenog zbrinjavanja u Hrvatskoj u sklopu Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja prognanika i raseljenih osoba kojeg zajedno provode Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija i Crna Gora.
 

Potpisivanjem ovog sporazuma, Hrvatska može primiti oko 7,4 milijuna eura za već odobrena tri projekta. Odobrenje četvrtog zahtjeva u iznosu od oko 4,3 milijuna eura  očekuje se na predstojećoj skupštini donatora 6. prosinca. Ta četiri projekta će pružiti trajna rješenja za gotovo 250 najugroženijih obitelji u Hrvatskoj.
 

Jakša Puljiz  izjavio je da potpisivanje ovog Okvirnog sporazuma izražava predanost Republike Hrvatske ciljevima Sarajevske donatorske konferencije i realizaciji Regionalnog stambenog programa kako bi se riješila stambena pitanja za preostale izbjeglice i raseljene osobe u četiri zemlje regije.

 
Puna provedba Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, na temelju političke deklaracije potpisane u studenom 2011., pomoći će rješavanju preostalih otvorenih pitanja iz ratnih zbivanja 1990-ih godina, te izgraditi put za otvorene odnose i suradnju između naših zemalja. To je još važnije jer je Hrvatska postala članica EU u srpnju ove godine, naglasio je Puljiz.
 

Rolf Wenzel, guverner CEB-a  izrazio je zadovoljstvo što je potpisom  ugovora s Hrvatskom, ujedno završen proces uspostave pravnog okvira za Regionalni stambeni program u zemljama partnerima.

Sada ćemo usredotočiti naše zajedničke napore uspješnom završetku građevinskih radova u Korenici i u drugim mjestima. I dalje ćemo računati na snažnu predanost Hrvatske ostvarenju ciljeva ovog programa u budućnosti, izjavio je Wenzel.
 

 

 

 


Pisane vijesti