Provedena evaluacija Švicarskog doprinosa u svrhu smanjenja ekonomskih i socijalnih nejednakosti unutar proširene EU

Dana 21. ožujka 2016. godine Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU kao nadležno tijelo Republike Hrvatske u svojstvu Nacionalne koordinacijske jedinica u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje zaprimilo je obavijest Državnog tajništva za gospodarstvo (SECO) o provedenoj evaluaciji Švicarskog doprinosa u svrhu smanjenja ekonomskih i socijalnih nejednakosti unutar proširene EU

Republika Hrvatska uključena je u Švicarski doprinos od sredine prošle godine kada je u Zagrebu 30. lipnja 2015. godine potpisan Okvirni sporazum između Švicarskog saveznog vijeća i Vlade Republike Hrvatske o provedbi Švicarsko-hrvatskog programa suradnje na smanjenju ekonomskih i socijalnih nejednakosti unutar proširene Europske unije. Švicarsko-Hrvatski program suradnje zbog trenutka u kojem je Republika Hrvatska postala korisnica Švicarskog doprinosa nije obuhvaćena navedenom evaluacijom no predmetno izvješće je vrijedno sa stajališta preporuka koje će biti predmetom unaprijeđena učinkovitosti sustava u Republici Hrvatskoj kao i eventualnog nastavka Švicarskog doprinosa.
Nastavno na gore navedeno pozivamo Vas da na stranici https://razvoj.gov.hr/o-ministarstvu/djelokrug-1939/programi/medjunarodna-suradnja/459 pročitate Izvješće o provedenoj evaluaciji s pripadajućim dokumentima.
 

Pisane vijesti