Projekti u zdravstvu u pripremi – uskoro prijave za milijardu kuna EU bespovratnih sredstava!

Slika /slike/Vijesti/zdravstvo.png

Tri informativne radionice namijenjene potencijalnim korisnicima natječaja za bespovratna sredstva iz EU fondova u području zdravstva održane su ovoga tjedna u Zagrebu.

Predstavnici stručnih službi nadležnih institucija, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva zdravlja te Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, tom su prigodom potencijalnim korisnicima pružali potrebna dodatna pojašnjenja vezano za podnošenje projektnih prijava. 
 
S obzirom na potrebe za ulaganjima u području zdravstva i broj pripremljenih kvalitetnih projekata, interes za sudjelovanjem u natječaju već je na samom početku iznimno velik, a prve projektne prijave očekuju se već prvoga dana zaprimanja prijava – 1. rujna 2016. godine. Istoga dana započet će i proces registriranja i ocjenjivanja projektnih prijava, a donošenje prvih odluka o financiranju očekuje se već krajem ove godine.   
 
Podsjećamo, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u srpnju je objavilo tri nova EU natječaja u području zdravstva kojima je osigurano više od milijardu kuna za ulaganja u bolnice, kliničke centre, klinike, opće bolnice i domove zdravlja.
 
NAZIV NATJEČAJA HRK
BESPOVRATNA
SREDSTVA (UKUPNO)
Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini  171.800.000,00
Poboljšanje pristupa hitnoj zdravstvenoj zaštiti 173.000.000,00
Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama/dnevnim kirurgijama 725.480.000,00
 
„Uz pomoć sredstava iz EU fondova, doprinijet će se poboljšanju pristupa i kvaliteti primarne zdravstvene zaštite, povećat će se dostupnost i kvaliteta bolničke hitne medicinske skrbi, kao i isplativost i održivost zdravstvenog sustava u Republici Hrvatskoj“, izjavio je ministar Tolušić.


Pisane vijesti