Program transnacionalne suradnje INTERREG ADRION – objavljen prvi poziv na dostavu projektnih prijedloga

Slika /slike/Vijesti/adrion.jpg

Program transnacionalne suradnje Interreg ADRION 2014. -2020. poziva javne i privatne organizacije sa sjedištem u Jadranskoj i jonskoj regiji na dostavu prijava u okviru prvog poziva na dostavu projektnih prijedloga.

Detaljne uvjete i rokove za 1. poziv na dostavu projektnih prijedloga možete pronaći u Priručniku za prijavu (“Application Manual”) uključenom u Paket za prijavitelje (“Application Package”). Paket za prijavitelje predstavlja integralni dio ove objave poziva i može se preuzeti s programske web stranice www.interregadrion.eu.

Poziv će biti otvoren od 01. veljače 2016. do 25. ožujka 2016. do 17:00 (CET) te će se prijave vršiti u jednom koraku; projektni prijedlog s informacijama o opsegu projekta, ciljevima, aktivnostima, proračunu, partnerstvu te sva tražena popratna dokumentacija mora se dostaviti do naznačenog roka.
Projektni prijedlozi dostavljaju se na engleskom jeziku putem elektronskog sustava za praćenje (e-MS) dostupnom na www.interregadrion.eu.

U Programu transnacionalne suradnje Interreg Adrion sudjeluju četiri države članica Europske unije: Grčka, Hrvatska, Italija i Slovenija te četiri IPA države: Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Srbija. Ukupan budžet programa (bez nacionalnog sufinanciranja) iznosi 99.156.616 eura, od čega će se iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) financirati 83.467.729 eura, a iz Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA) 15.688.887 eura.

Opći cilj Programa transnacionalne suradnje Interreg Adrion je putem inovativnih politika i upravljačkih procesa osnažiti europske integracije među partnerskim državama te korištenjem bogatih prirodnih, kulturnih i ljudskih resursa u okruženju Jadranskog i Jonskog mora povećati ekonomsku, socijalnu i teritorijalnu koheziju Programskog područja.

Programski dokument (Interreg V-B Adriatic-Ionian Cooperation Programme) usvojen od strane Europske komisije 20. listopada 2015. godine predstavlja pravnu osnovu ovog poziva na dostavu projektnih prijedloga.
 

Pisane vijesti