Poziv na informativne radionice za programe Interreg Euro-MED 2021. – 2027. i Interreg Europe 2021. - 2027

Slika /slike/Vijesti/2023/Novo/hreyrfy.jpg

MRRFEU, u ulozi Nacionalnog tijela, u suradnji sa Zajedničkim tajništvima programa, poziva na sudjelovanje u svrhu upoznavanja potencijalnih prijavitelja sa sadržajem programa i pravovremene pripreme za prijavu na objavljene pozive.
 

Na Programu Interreg Euro-MED u tijeku je 4. poziv na dostavu projektnih prijedloga koji je otvoren 12. ožujka i traje do 12. lipnja 2024. 

Poziv se provodi u okviru programskih prioriteta Pametniji i Zeleniji Mediteran te s njima povezanih specifičnih ciljeva i odnosi se isključivo na tematske projekte koji obuhvaćaju sljedeće tipove projekata:
  • testiranje (engl. test)
  • prijenos (engl. transfer)

Projekti koji će biti financirani u okviru ovog poziva odnose se na sve 4 programske misije:
  • Inovativna održiva ekonomija
  • Prirodna baština
  • Zelena životna područja
  • Održivi turizam

Ukupna financijska alokacija za 4. poziv iznosi 44 milijuna eura (EFRR, IPA + nacionalno sufinanciranje).
Detaljne upute i uvjete vezane za poziv možete pronaći na programskoj web stranici.

Na Programu Interreg Europe u tijeku je 3. poziv na dostavu projektnih prijedloga koji je otvoren 20. ožujka i traje do 7. lipnja 2024.

Cilj trećeg poziva u novom programskom razdoblju je ponuditi širok tematski raspon za najveći mogući broj zainteresiranih partnera iz svih dijelova Europe. Usredotočenost programa na specifični cilj Interrega „Better cooperation governance“ otvara korisnicima mogućnost suradnje na svim temama od zajedničke važnosti u skladu sa svojim regionalnim potrebama, unutar okvira definiranog ciljevima politike EU-a za programsko razdoblje 2021. - 2027. (Pametnija, Zelenija, Povezanija, Socijalnija i Europa bliže građanima, te Bolje upravljanje provedbom politika regionalnoga razvoja). Za prijavitelje je otvoreno svih 6 tematskih prioriteta, dok vrijednost poziva iznosi oko 130 milijuna eura iz EFRR-a.

Informativne radionice održat će se:
  • 15. travnja 2024. u Zagrebu, Hotel DoubleTree by Hilton, Ulica grada Vukovara 269a, s početkom u 11:00 sati. Sudjelovanje možete prijaviti do 12. travnja u 12:00 sati putem poveznice. Dnevni red dostupan je na poveznici.
  • 16. travnja 2024. u Opatiji, Hotel Ambasador, Feliksa Perišića 5, s početkom u 11:00 sati. Sudjelovanje možete prijaviti do 12. travnja u 12:00 sati putem poveznice. Dnevni red dostupan je na poveznici.
Radni jezici su hrvatski i engleski.
 
Za sve dodatne upite vezane za sudjelovanje na događanju ili otvorene pozive možete se obratiti Nacionalnim kontakt točkama:

Pisane vijesti