Potpredsjednik Vlade i ministar Branko Grčić: Međimurska županija na projektima radi kvalitetno i intenzivno, pa je stoga vodeća u Hrvatskoj

Slika /arhiva/SLIKE/grcicslika16 15062012.jpg

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, u petak je boravio u Međimurskoj županiji.
 

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, u petak je boravio u Međimurskoj županiji.

U okviru posjeta, u Strahonincu je prisustvovao Kolegiju načelnika i gradonačelnika Međimurske županije na kojem se raspravljalo o projektima kandidiranim za programe Europske investicijske banke te budućem financiranju projekata jedinica lokalne i regionalne samouprave iz strukturnih i Kohezijskog fonda.

Potpredsjednik Grčić je pritom izjavio da je Međimurska županija vodeća po broju i vrijednosti realiziranih projekata financiranih iz EU fondova. Pohvalio je Razvojnu agenciju REDEA koja je, po njegovom mišljenju, napravila ogroman posao.

'U najsjevernijoj hrvatskoj županiji na projektima se radi kvalitetno i intenzivno, te ne čudi što rezultati ne izostaju', dodao je.

Na Kolegiju su prezentirani programi Vlade koji se provode u Međimurju, a od pomoći su jedinicama lokalne samouprave, a među njima su i dvije međimurske općine od posebne državne skrbi, Dekanovec i Podturen.

Domaćin, međimurski župan Ivan Perhoč, kazao je i kako iz proteklog razdoblja postoje neki ugovori koji se vjerojatno neće realizirati do 31. prosinca 2012., te da se treba pronaći način kako pomoći tim općinama kroz neke nove projekte.

Potpredsjednik Grčić je naglasio da Hrvatska nema dovoljno apliciranih projekata te da treba cjelokupni proces pojačati i ubrzati zbog skorog punopravnog članstva u Europskoj uniji. Obećao je potporu Vlade i Ministarstva u svim segmentima razvoja županije.

Potom je obišao i gradilište Centra za kulturu, društvene i javne potrebe u Strahonincu kazavši da su taj objekt i investicija, vrijedna 5,6 milijuna kuna, odličan primjer kako treba raditi jer će radovi na njemu biti gotovi prije planiranog roka; odnosno rujna 2012. godine.

Boravak u Međimurju nastavio je otvaranjem 14. Međunarodnog sajma poduzetništva MESAP u Nedelišću. Nakon obilaska sajma, uputio se u Čakovec gdje je razgledao Tehnološko-inovacijski centar Međimurje, kao i gradilište školske dvorane OŠ 'Ivan Goran Kovačić' u općini Sv. Juraj na Bregu, projekt vrijedan 12 milijuna kuna a sufinanciran sredstvima iz programa EIB II.


(Hina/MRRFEU)


Galerija:



Pisane vijesti