Konferencija ''Tržište rada i obrazovanje 2025.'' u ponedjeljak u dječjem vrtiću ''Sunčana''

Slika /arhiva/SLIKE/trz rada 2025.png

Konferencija 'Tržište rada i obrazovanje 2025.' održat će se u ponedjeljak, 18. lipnja 2012. godine, u prostorijama dječjeg vrtića 'Sunčana', s početkom u 9 sati. Pozdravne riječi uputit će ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović te zamjenik ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Jakša Puljiz, koji će u okviru konferencije govoriti i o strateškim razvojnim planovima, programima reformi i projektima Republike Hrvatske.

Konferencija će tretirati problematiku tržišta rada u Hrvatskoj, trendove, perspektive i buduća kretanja, kao i za to predviđene kompetencije. Bit će riječi i o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru kao instrumentu za promicanje cjeloživotnog učenja i održive zapošljivosti, a izlagački dio zaključit će prezentacija načina povezivanja potreba gospodarstva i obrazovanja, kao i tema obrazovanja i zapošljavanja u IPA-i i ESF-u.

U drugom dijelu konferencije, održat će se okrugli stol pod nazivom 'Cjeloživotno učenje, uvjet cjeloživotne zapošljivosti'.

Konferencija ima za cilj otvoriti raspravu o daljnjem uključivanju Republike Hrvatske u ostvarivanje nove strategije Europske unije pod nazivom 'Nove vještine za nove poslove'. Krajnji hrvatski i europski cilj je – stopa zaposlenosti od 75 posto za dob od 20 do 64 godine.

Uz predstavnike organizatora, konferenciji će prisustvovati mnogobrojni stručnjaci koji će pokušati dati odgovore na pitanja predviđenih vještina i kompetencija građana i poslodavaca u budućnosti, kao i kako reformirati sustav obrazovanja za poslove budućnosti, kako poboljšati usklađenost politika zapošljavanja i obrazovanja te kako osigurati cjeloživotnu zapošljivost.

Konferenciju zajednički organiziraju Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

 


Pisane vijesti