Potpredsjednik Vlade Grčić susreo se s austrijskim predsjednikom Fischerom



Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske prof. dr. sc. Branko Grčić i predsjednik Savezne Republike Austrije dr. Heinz Fischer na današnjem su sastanku potvrdili snažne političke i ekonomske veze dviju zemalja. Usuglašeni kako je ovaj posjet austrijskog predsjednika prilika za otvaranje prostora i mogućnosti snaženja gospodarskih odnosa, tijekom sastanka su razgovarali o problematici otklanjanja administrativnih prepreka inozemnim ulagačima te o konkretnim potezima koje Vlada RH u tome segmentu planira poduzeti.

Potpredsjednik Grčić prezentirao je strategiju gospodarskih aktivnosti koja se temelji na fiskalnoj konsolidaciji, strukturnim reformama, povećanju investicijskog ciklusa te korištenju sredstava iz fondova Europske unije. Također, istaknuo je kako su navedene varijable usmjerenje na kojem će se temeljiti budući srednjoročni programi i politike Vlade Republike Hrvatske.

Razgovaralo se o potencijalnim mogućnostima jačanja suradnje i povećanim ulaganjima, slijedom čega je potpredsjednik Grčić ključnim područjima izdvojio energetiku, poljoprivredu, turizam i transportnu infrastrukturu.

Predsjednik Fischer je ponudio pomoć austrijskih stručnjaka u ovoj zahtjevnoj fazi pristupanja Europskoj uniji u kojoj se nalazi Republika Hrvatska te naglasio kako ocjenjuje ovaj visoki državnički posjet vrlo korisnim i konstruktivnim.

Zaključeno je kako će dosadašnja uspješna suradnja biti nastavljena i osnažena.



Pisane vijesti