Potpredsjednik Vlade Branko Grčić primio švicarsku državnu tajnicu za ekonomske odnose Ineichen-Fleisch

Slika /arhiva//SLIKE/Svicarska drzavna tajnica.jpg
Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić sastao se s državnom tajnicom za ekonomske odnose Švicarske Konfederacije Marie-Gabrielle Ineichen-Fleisch u srijedu u zgradi Vlade RH.

Potpredsjednik Grčić je naglasio da Švicarska Konfederacija može biti uzor zemljama Europe po razvoju demokracije, gospodarstva i učinkovitosti državnog sustava. Istaknuo je da je Republika Hrvatska napravila značajne korake u prilagodbi sustava i administrativnog okvira onom Europske unije te spomenuo i ključne izazove u otklanjanju barijera investitorima. Naglasio je i pozitivne pomake u kontekstu jačanja cjelokupnog sustava,transparentnosti procesa javne nabave te donošenja novih zakona za poticanje investicija.

Potpredsjednik Grčić i državna tajnica Ineichen-Fleisch razgovarali su i o načinima poboljšanja gospodarske suradnje dviju zemalja, te su se dotakli važnosti regionalnog pristupa privlačenju inozemnih investicija. U tom smislu, državna tajnica je spomenula primjer švicarskih kantona, koji su se kao model pokazali uspješnim u privlačenju direktnih stranih ulaganja.

Ineichen-Fleisch je rekla da je švicarskim tvrtkama i potencijalnim investitorima od iznimne važnosti dobra poslovna klima u zemlji, stabilnost sustava te mjerljivost rizika. Zaključila je da Republika Hrvatska treba iskoristiti interes investitora koji je izazvao ulazak u Europsku uniju.
 


Pisane vijesti