Potpredsjednik Vlade Branko Grčić položio temeljni kamen nove greenfield investicije u Čakovcu

Slika /arhiva/SLIKE/cws-boco-4.jpg

U Gospodarskoj Zoni Istok –  Čakovec održano je svečano polaganje temeljnog  kamena novog investicijskog projekta njemačke tvrtke CWS boco, ukupne vrijednosti  oko 12.000.000,00 eura, a koji će omogućiti, u prvoj fazi, otvaranje 60 novih radnih mjesta.

Temeljni kamen nove industrijske praonice radne odjeće položili su potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije prof.dr.sc. Branko Grčić i član uprave CWS boco International Peter Taylor.

Izgradnjom nove industrijske praonice radne odjeće, pamučnih rola za brisanje ruku i otirača, tvrtka CWS boco povećat će kapacitete i ojačati svoj položaj u regiji u segmentu usluga najma, održavanja, prikupljanja i dostave  te prodaje na području higijene sanitarnih prostorija, radne i zaštitne odjeće, pamučnih rola za brisanje ruku i otirača.

Svečanosti su prisustvovali međimurski župan Matija Posavec, gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, zastupnici u Hrvatskom Saboru Dubravko Bilić i Mario Habek, zastupnici u Europskom parlamentu Karolina Leaković i Marin Vučić te ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost Damir Novinić.
 

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Branko Grčić kazao je: „U nizu pozitivnih vijesti o rastu industrijske proizvodnje u prvom kvartalu ove godine, rastu izvoza, rastu osobne potrošnje i po prvi put nakon dugo vremena padu broja nezaposlenih, pokretanje ovakvih projekata u hrvatskom industrijskom sektoru, osobito kapitalom stranih investitora, ono je što budi određenu dozu optimizma da bi se uskoro mogao stabilizirati trend pozitivnih ekonomskih kretanja. Na Vladi je odgovorna zadaća da i dalje podupire ovakve investicije jer, iznad svega, trebamo ulaganje u proizvodnju i izvoz, a posebno nas veseli ako se te investicije, u uvjetima prezaduženosti domaćeg gospodarstva, financiraju inozemnim kapitalom“, izjavio je potpredsjednik Vlade Branko Grčić.

Član uprave CWS boco International Peter Taylor, prilikom svečanosti polaganja kamena temeljca, izjavio je: „Gradnja industrijske praonice u Čakovcu je najveća pojedinačna investicija CWS-boco Grupe u 2014. Ustvari, to je najveća investicija Grupe preko desetljeća. Zbog toga nije iznenađenje da smo uvjereni i poduzet ćemo sve potrebno da ovaj novi projektpretvorimo u veliki uspjeh. Odlučili smo se za Hrvatsku, preciznije za Međimursku županiju i Čakovec zbog svoje odlične lokacije i vrlo toplog i entuzijastičnog prijema koji smo dobili ovdje. Ozbiljnost lokalnih čelnika i njihovo prepoznavanje potreba investitora i njihov ozbiljan angažman su bili ključni faktori u donošenju odluke“.
 

Direktor tvrtke CWS boco d.o.o. Senko Judin rekao je:
„Za nas u hrvatskom CWS boco ova investicija znači puno. Omogućit će nam da svojim postojećim klijentima pružimo više, povećati kompetitivnost i prepoznatljivost na tržištu, smanjiti troškove i vjerujemo donijeti nam puno novih poslova i ugovora sa firmama u gradu, županiji i državi. Ne samo da ćemo mi puno dobiti, već će direktnu i indirektnu korist imati svi nivoi zajednice – od grada do države, kroz nova radna mjesta koja ćemo otvoriti, radove koje smo ili ćemo naručiti i financijske obaveze koje prema svima izvršavamo točno i na vrijeme. Zahvaljujem svima koji su doprinijeli da dođemo do današnjeg svečanog čina, te svima koji će u budućim mjesecima doprinijeti da sagradimo praonicu, dobijemo sve potrebne dozvole i počnemo raditi“.

CWS boco jedan je od prvih projekata u portfelju Agencije za investicije i konkurentnost, a kojemu je  od samog početka operativnog rada Agencija pružala svu potrebnu podršku u realizaciji investicijskog projekta u Republici Hrvatskoj.

Tom prilikom Novinić je izjavio: „CWS boco jedan je od prvih projekata kojemu je Agencija počela pružati podršku i stoga sam iznimno ponosan da je u relativno kratkom roku ovaj investicijski projekt ušao u fazu realizacije. Ono što možda nije poznato, a izuzetno je važno je činjenica da je ova njemačka kompanija za predmetnu investiciju razmatrala i Sloveniju i Mađarsku, ali se nakon svih detaljnih analiza i usporedbe troškova odlučila za Hrvatsku. Osim toga, iznimno je važno napomenuti da je tvrtka ishodila lokacijsku dozvolu u periodu od 20 dana, dok je potvrdu glavnog projekta dobila u roku 8 dana, što je dokaz da se u Hrvatskoj dozvole mogu dobiti u vrlo kratkom roku. Upravo iz navedenih razloga, tvrtka CWS boco predstavlja primjer koji nam potvrđuje činjenicu da se u Hrvatskoj može uspješno poslovati i investirati. Agencija će nastaviti pratiti tijek realizacije i pružati operativnu pomoć i nakon finalizacije investicijskog projekta.“


Galerija:

 


Pisane vijesti