Potpredsjednik Vlade Branko Grčić: Novom teritorijalnom podjelom profitirat će svi građani Republike Hrvatske

Slika /arhiva/SLIKE/DSC06515 05 29082012.JPG

Potpredsjednik Vlade RH i ministar Branko Grčić predstavio je 'Novu statističku klasifikaciju prostornih jedinica Republike Hrvatske' u srijedu u prostorijama Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Potpredsjednik Vlade RH i ministar Branko Grčić predstavio je 'Novu statističku klasifikaciju prostornih jedinica Republike Hrvatske' u srijedu u prostorijama Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

'Ovo je rezultat koordinirane akcije nadležnih tijela Republike Hrvatske te odlične suradnje s institucijama Europske unije', istaknuo je Grčić.

Sve hrvatske regije bit će pogodne za financiranje sredstvima iz EU fondova, a kako ističe Grčić, nijedan građanin, poduzeće, jedinica lokalne samouprave, udruga ili obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo neće biti zakinuto.

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić istaknula je kako je najvažnije pitanje osmisliti i osigurati dovoljan broj kvalitetnih projekata za 13.7 milijardi eura koje nas očekuju u narednih sedam godina.

'Ovom novom klasifikacijom umjesto 40 eura da bi dobili 60, moramo uložiti 15 da bi dobili 85 eura iz EU fondova, i tako sve do 2027. godine' dodala je.

'Državni zavod za statistiku osigurao tehničku podršku Vladi Republike Hrvatske u relizaciji ovog iznimnog rezultata' rekao je ravnatelj Ivan Kovač.

'Ovom podjelom realiziran je cilj Programa Vlade RH 2011-2014 odnosno dogovor s Europskom unijom o novom preustroju statističkih regija u Hrvatskoj za ravnomjeran i brz regionalni razvoj na temelju korištenja EU fondova ', zaključio je Grčić.


Nova statistička klasifikacija prostornih jedinica RH - NUTS 2.pdf


Galerija:
 


Pisane vijesti