Potpredsjednik Vlade Branko Grčić i povjerenik Europske unije Johannes Hahn u posjetu Osijeku i Vukovaru

Slika /arhiva/SLIKE/grcic hahn vlada 28 06 2012.jpg

Povjerenik Europske komisije za regionalnu politiku Johannes Hahn boravit će u Hrvatskoj u petak, 29. lipnja 2012. godine, u okviru svog posjeta zemljama koje sudjeluju u provođenju Dunavske strategije.

Povjerenik Europske komisije za regionalnu politiku Johannes Hahn boravit će u Hrvatskoj u petak, 29. lipnja 2012. godine, u okviru svog radnog posjeta zemljama koje sudjeluju u provođenju Dunavske strategije.
 
Posjet započinje obilaskom projekta 'Poduzetnički inkubator BIOS', nakon čega će biti upriličeno svečano polaganje kamena temeljca za izgradnju nove modularne hale, ukupne vrijednosti 1,4 milijuna eura. Nova hala sufinancirana je sredstvima iz EU fondova, odnosno programa IPA komponenta IIIc (Regionalna konkurentnost). Kamen temeljac položit će povjerenik Johannes Hahn, potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić te gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo.

Povjerenik Hahn potom će prisustvovati prezentaciji projekta 'Razminiranje u ratom pogođenim područjima Republike Hrvatske' na projektnom lokalitetu Tufek. Razminiranje dunavskog dijela Hrvatske od velike je važnosti i predstavlja preduvjet razvoja tog područja.

U Vukovaru je predviđen susret povjerenika Hahna s visokim dužnosnicima, koordinatorima prioritetnih područja te drugim dionicima u Palači Srijem, s kojima će razgovarati o Dunavskoj i drugim makro-regionalnim strategijama, kao i implementaciji ciljeva strategije u razvojne projekte županija.

Po završetku, održat će se konferencija za medije u Maloj dvorani Palače Srijem, na kojoj će govoriti potpredsjednik Vlade RH i ministar Branko Grčić te povjerenik Europske komisije Johannes Hahn.

Dunavska strategija je regionalna inicijativa pokrenuta od strane Europske unije i 14 zemalja kroz čiji teritorij protječe Dunav. Ovom inicijativom želi se potaknuti bolja suradnja između uključenih zemalja te koordinirano djelovanje na ostvarenju zajedničkih ciljeva – poboljšanju cestovnog i željezničkog transporta te plovnosti rijeka, upotrebljavanju obnovljivih izvora energije, očuvanju okoliša i bioraznolikosti te cjelokupne sigurnosti.
 



Najave