Potpredsjednik Grčić na konferenciji Ekonomskog fakulteta u Splitu

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Branko Grčić sudjelovat će na X. međunarodnoj konferenciji Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu „ Izazovi Europe: U potrazi za novom konkurentnošću“, koja se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika RH, Ive Josipovića  od 8. do 10. svibnja 2013.

Izuzev znanstvenog dijela konferencije, 8. svibnja na splitskom Ekonomskom fakultetu bit će upriličen „Dan EU prilika za hrvatsko gospodarstvo" koji će objediniti dva dodatna događanja.

Pod nazivom: „Regionalne inicijative i EU financiranje – uspješne priče“ okupit će se voditelji projekata financiranih sredstvima Europske unije koji su od strane Europske komisije proglašeni najuspješnijima. Riječ je o projektima lokalnog i regionalnog razvoja iz područja zdravstvenog turizma, suradnje između sveučilišta i lokalne zajednice, socijalne aktivacije starijeg dijela stanovništva, urbane regeneracije starih industrijskih postrojenja kao i formiranje tehnoloških parkova.

Na okruglom stolu „Hrvatsko gospodarstvo – nacionalna razvojna perspektiva“ svoje  stavove iznijeti predsjednik Savjeta Predsjednika RH za gospodarstvo prof. dr.sc. Boris Cota, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU prof. dr.sc. Branko Grčić, predsjednik Uprave Societe Generale Splitske banke André-Marc Prudent, predsjednik Uprave Končar Grupe Darinko Bago, predsjednik Uprave Cemex Hrvatska Trpimir Renić, članica Uprave Agrokora Ljerka Puljić ,te prof. dr.sc. Željko Mrnjavac s Ekonomskog fakulteta u Splitu.

 

 


Najave