Potpredsjednik Grčić i ministar Mornar na konferenciji za medije o modernizaciji, unapređenju i proširenju studentskog smještaja

Predstavljanje započetih i budućih projekata modernizacije, unapređenja i proširenja infrastrukture studentskog smještaja u Republici Hrvatskoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, održat će se utorak 22.9.2015. u 11 sati u Velikoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta ( Donje Svetice 38)

Projekte za čiju je realizaciju osigurano 934 milijuna kuna predstavit će Branko Grčić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU-a i Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta.
 
U nastavku programa, od 12 sati, potpredsjednik Grčić i ministar Mornar,  te Nataša Mikuš Žigman, ravnateljica Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU-a, svečano će, u nazočnosti predstavnika sveučilišta, objaviti potpisane ugovore za visoka učilišta, u okviru Operativnoga programa Regionalna konkurentnost 2007. – 2013. „Priprema zalihe infrastrukturnih projekata za Europski fond za regionalni razvoj 2014. – 2020.“
 
Riječ je  ugovorima ukupne vrijednosti 1.350.225,50 kuna, kojima je cilj razvoj projektne dokumentacije potrebne za buduću modernizaciju infrastrukturnih kapaciteta vezanih uz istraživanje, razvoj i inovacije kako slijedi:
 
1. „Stavljanje u funkciju novoizgrađene nastambe za pokusne životinje na Sveučilištu u Splitu“
2. „Regionalni centar izvrsnosti za robotske tehnologije“, Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu
3. „Razvojno-edukacijski centar za metalsku industriju – Metalska jezgra“, Međimurska županija
4. „Opremanje poluindustrijskog praktikuma za razvoj novih prehrambenih tehnologija“, Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu.


Najave