Potpredsjednik Grčić: Gradska luka Split kao vrata Hrvatske i Europe

Slika /arhiva/SLIKE/grcic_split_gat07.JPG
Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić svečano je u petak 21. lipnja 2013. otvorio vezove 26 i 27 u Gradskoj luci Split, čiju dogradnju je vlastitim sredstvima financirala Lučka uprava Split. Obraćajući se okupljenima na svečanosti nam/b „Biokovo“ potpredsjednik Grčić naglasio je razvojne mogućnosti splitske Gradske luke kao vrata Hrvatske, odnosno Europe, a pozdravne govore održali su i ravnatelj Lučke uprave Split Milan Blaževski i Zdenko Antešić, zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture. Među brojnim uzvanicima bili su i Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova, te Ivo Baldasar, gradonačelnik Splita.

Dograđeni i prošireni vezovi  26 i 27 u duljini 2x 140 m operativne obale, s 2 nove suvremene rampe širine 30 m i novom operativnom površinom od 2.770 m2 , podižu razinu usluge korisnicima lučkog područja,  posebno putnicima i brodarima.

Vrijedna investicija od skoro 35 milijuna kuna, u potpunosti je financirana vlastitim sredstvima Lučke uprave Split, projektirana od strane domaćih projektanata ( Obala d.o.o.), izgrađena od strane domaćeg izvođača radova ( Pomgrad inženjering d.o.o.) i to sve u roku manjem od 9 mjeseci.

Danas otvoreni, novi vezovi 26 i 27 predstavljaju početak konačnog uređenja lukobrana Gradske luke Split, koji se nastavlja realizacijom najvećeg projekta- izgradnje vezova na vanjskoj strani lukobrana.
 


Pisane vijesti