Potpisani ugovori za sufinanciranje projekata Švicarsko-hrvatskog programa za Gorski Kotar

Slika /slike/Vijesti/2021/Rujan/Gorski Kotar/2a.jpg

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak danas je u Zagrebu potpisala ugovore za sufinanciranje projekata Švicarsko-hrvatskog programa suradnje za vodoopskrbu i odvodnju općina Fužine i Brod Moravice te Grada Delnica ukupne vrijednosti 8.856.511,65 milijuna kuna.

Riječ je o ugovorima i odobrenim sredstava državnog proračuna iz Fonda za sufinanciranje projekata Švicarsko-hrvatskog programa suradnje koji će pospješiti dovršetak tri vodno-komunalna projekta.  

Komunalac- vodoopskrba i odvodnja d.o.o. ovim ugovorima dobit će značajna sredstva za sufinanciranje projekata: „Vodoopskrba i odvodnja Grada Delnice„ ovaj projekt sufinancira se u iznosu od 3.961.017,55 kuna, projekt „Vodoopskrba i odvodnja Općine Brod Moravice„ sufinancira se u iznosu od 1.888.324,85 kuna te projekt „Vodoopskrba i odvodnja Općine Fužine„ sufinancira se u iznosu od 3.007.169,25 kuna.

U svrhu smanjenja ekonomskih i socijalnih nejednakosti u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje Republici Hrvatskoj osigurana su sredstva u iznosu od 45.000.000 CHF, a sklapanjem Okvirnog sporazuma uspostavio se pravni okvir u odnosima Hrvatske i Švicarske, koji je osnova za povlačenje i bespovratno korištenje financijskih sredstava do prosinca 2024. godine.

Švicarsko – hrvatski program suradnje podupire aktivnosti koji na direktan način omogućavaju boljitak građana Republike Hrvatske kroz projekt "Unaprjeđenja vodoopskrbe i odvodnje na području Grada Delnica i općina Fužina i Brod Moravice" za što je predviđena darovnica u iznosu od 21,5 milijuna CHF.   

Pisane vijesti