Poduzetnicima za projekte istraživanja i razvoja na raspolaganju 748 milijuna kuna iz EU fondova

Slika /slike/Vijesti/idia_mingo.jpg

Ministarstvo gospodarstva objavilo je Trajni otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava pod nazivom „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja“ u vrijednosti od 748 milijuna kuna.

Sredstva su namijenjena poduzetnicima za provođenje projekata istraživanja i razvoja koji će rezultirati novim ili znatno poboljšanim proizvodom ili uslugom. Osnovni cilj je podržati razvoj novih proizvoda kroz povećanje privatnih ulaganja u istraživanje, razvoj i inovacije, poboljšanje suradnje poslovnog sektora s institucijama za istraživanje i razvoj te jačanje kapaciteta poduzeća za istraživanje, razvoj i inovacije.
 
Putem ovog natječaja poduzetnici će ostvariti potporu ukoliko su njihovi projekti u skladu s tematskim prioritetnim područjima identificiranim u okviru Strategije pametne specijalizacije Republike Hrvatske. Poduzetnicima će se dodjeljivati potpore za projekte istraživanja i razvoja te regionalne potpore za ulaganje u istraživačko-razvojne kapacitete. Najniža vrijednost potpore iznosi 190 tisuća kuna dok je najviša vrijednost potpore 56 milijuna kuna.
 
Prihvatljivi prijavitelji su mikro, mali, srednji ili veliki poduzetnik uz mogućnost partnerstva s jednim ili više poduzetnika i/ili organizacija za istraživanje i širenje znanja.
 
Natječaj, koji je objavljen u okviru Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., vodi se kao trajni otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga do iskorištenja raspoloživih sredstava, s krajnjim rokom dostave projektnih prijedloga do 31. prosinca 2019. godine.
 
Dokumentacija ovog natječaja dostupna je OVDJE.

Pisane vijesti