Otvorene dnevne bolnice i novi poduzetnički inkubator u Zadru

  • Slika /slike/Vijesti/2023/Novo/IMG_7181.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Projekti su realizirani uz pomoć EU fondova.

Danas je na Bilom brigu u Zadru otvoren novi prostor poduzetničkog inkubatora Inovativni Zadar, ukupne vrijednosti 3,26 milijuna eura.
Radi se o projektu koji se direktno nadovezuje na ranije ugovoreni i realizirani projekt InZad inkubator 2.0 i koji je u sinergiji s projektom izgradnje komunalne infrastrukture Poslovne zone Crno (također financiran kroz ITU mehanizam).
Ovim je projektom izgrađena i opremljena nova zgrada poduzetničkog inkubatora koja obuhvaća više od 2 tisuće kvadrata za podršku startup poduzećima koja razvijaju inovativne proizvode te ostalim malim i srednjim poduzećima. U novom inkubatoru takve će tvrtke moći koristiti adekvatan poslovni prostor i suvremenu opremu za razvoj svojih projekata. U zgradi je predviđeno najmanje 100 radnih mjesta, konferencijska dvorana za stotinjak posjetitelja, coworking prostor, sobe za sastanke, bistro te prostori za rekreaciju i odmor.

Isti dan u Općoj bolnici Zadar održana je završna konferencija projekta dnevnih bolnica, ukupno vrijednog 6,6 milijuna eura. Njime su izgrađene i opremljene dnevne bolnice Odjela onkologije s naknadnom ugradnjom linearnog akceleratora te Odjela za infektologiju, Odjela dermatologije i venerologije i Odjela pulmologije, uz adaptaciju i opremanje dnevne bolnice Službe za kirurgiju. Također, projektom je stavljen u funkciju spojni most s Poliklinikom OB Zadar te izgrađena topla veza s Internim odjelom OB Zadar.
Realizacijom ovog projekta stvoreni su preduvjeti za smanjenje broja prijema na akutne bolničke odjele obuhvaćene Nacionalnim planom, za najmanje 10%. Usto, ovime je osigurano podizanje kvalitete zdravstvene njege i skrbi bolesnika, sofisticiranija i kvalitetnija dijagnostika, liječenje najsuvremenijim metodama, smanjenje broja dana hospitalizacije i broja dana bolovanja, što će utjecati i na smanjenje listi čekanja na zahvate.

 

Pisane vijesti