Objavljeni pozivi u sklopu ITU mehanizma za ulaganja u biciklističke staze i povezanu infrastrukturu

Slika /slike/Vijesti/2024/Pozivi/Pozivi_ITP.png

Pozivi su namijenjeni UA Osijek, UA Split, UP Slavonski Brod te UA Zagreb

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije je u sklopu Integriranog teritorijalnog programa 2021. - 2027. objavilo pozive za ulaganja u biciklističke staze i povezanu infrastrukturu UA Osijek, UA Split, UP Slavonski Brod te UA Zagreb.

ITU - Izgradnja biciklističke infrastrukture UA Osijek
Pozivom se omogućuje financiranje izgradnje biciklističkih staza i s njima povezane infrastrukture namijenjenih korištenju ekološki prihvatljivih sredstava prijevoza i boljoj prometnoj povezanosti unutar Urbane aglomeracije Osijek. Izgradnjom biciklističke i srodne infrastrukture stvaraju se i uvjeti za ujednačen razvoj JLS-ova i dostupnost biciklističke infrastrukture u cijeloj Urbanoj aglomeraciji Osijek.
Ukupna bespovratna sredstava iznose 6.360.201,53 eura, a više informacija dostupno je na poveznici.

ITU - sustav biciklističkih staza urbane aglomeracije Split
Pozivom se omogućuje financiranje izgradnje biciklističke infrastrukture na području Urbane aglomeracije Split čime se doprinosi prostorno-funkcionalnoj integraciji biciklističko-pješačkog prometa na području cijelog urbanog područja.
Ukupna bespovratna sredstava iznose 5.200.000,00 eura, a više informacija dostupno je na poveznici.

ITU - Biciklistička i srodna infrastruktura u UP Slavonski Brod
Pozivom se omogućuje financiranje izgradnje, prilagodbe i modernizacije biciklističke i srodne infrastrukture na području UP Slavonski Brod. Izgradnjom biciklističke i srodne infrastrukture doprinijet će se boljoj povezanosti na linijama dnevnih migracija na urbanom području, smanjenju emisija onečišćujućih tvari te povećanoj sigurnosti biciklista, ali i ostalih sudionika u prometu.
Ukupna bespovratna sredstava iznose 7.042.265,94 eura, a više informacija dostupno je na poveznici.

ITU - Sustav biciklističkih staza Urbane aglomeracije Zagreb
Pozivom se omogućuje financiranje izgradnja, prilagodba i/ili modernizacija biciklističke infrastrukture namijenjene javnoj uporabi i povezivanju raznih oblika prijevoza prihvatljivih za okoliš na području Urbane aglomeracije Zagreb. Biciklistička infrastruktura će doprinijeti adekvatnijoj povezanosti, održivoj multimodalnoj gradskoj mobilnosti te povećanju sigurnosti biciklista, ali i ostalih sudionika u prometu.
Ukupna bespovratna sredstava iznose 8.843.785,28 eura, a više informacija dostupno je na poveznici.

Pisane vijesti