Otvoren Gospodarski centar u Osijeku

  • Slika /slike/Vijesti/2023/Novo/5.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Današnjim otvorenjem ovaj dio Hrvatske dobio je, uz pomoć EU sredstava, novi prostor za jačanje gospodarskih aktivnosti.

Svečanom otovrenju nazočili su predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministri Šime Erlić, Davor Filipović i Marija Vučković, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, te brojni drugi dužnosnici i visoki uzvanici.

Otvarajući objekt, u čiju je izgradnju i opremanje uloženo 9,5 milijuna eura europskih i nacionalnih sredstava, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković istaknuo je kako se radi greenfield investiciji koja je pokazala pravi primjer sinergije lokalnih vlasti i Vlade Republike Hrvatske. 
"Vjerujem da će nastavkom izgradnje Centra ovo biti prestižan prostor u kojem će biti privilegija sudjelovati, izlagati i sklapati nove poslove", istaknuo je u svom govoru
 predsjednik Vlade Plenković.
"Ovo je i vrijeme kada smo osigurali velika bespovratna financijska sredstva. Imati na raspolaganju 25 milijardi eura EU sredstva velika je prednost, a ulaganja koja će se realizirati u svim sektorima bit će nikad veća te praktično neće biti nijednog dijela Hrvatske gdje se taj ulagački potencijal neće osjetiti", rekao je premijer. 
Najavio je da će idući tjedan Vlada Republike Hrvatske revidirati naviše prognozu ovogodišnje stope gospodarskog rasta s trenutnih 0,7 na blizu 2 posto. "Sve međunarodne financijske organizacije i agencije također revidiraju prognoze rasta za Hrvatsku, a prognoze za turizam govore da će ova godina biti bolja ne samo od prošle, nego i od rekordne 2019.  godine", kazao je predsjednik Vlade.

 
Kao prva manifestacija u novom osječkom sajamskom prostoru otvoren je Proljetni sajam na kojem će se do 23. travnja, na više od 10 tisuća četvornih metara otvorenog i zatvorenog izložbenog prostora, predstaviti 170 izlagača iz Hrvatske i inozemstva. U sklopu sajma, uz susrete poduzetnika, održat će se stručni skupovi o zajedničkoj poljoprivrednoj politici, utjecaju klimatskih promjena na poljoprivrednu proizvodnju, mjerama aktivne politike zapošljavanja i financijskoj pismenosti stanovništva.
 
 

Pisane vijesti