Održan sastanak Sektorskog nadzornog odbora za praćenje provedbe I. komponente programa IPA

Slika /arhiva/SLIKE/Sektorski odbor 18.12.2012-2.jpg
Dana 11. prosinca 2012. godine, u prostorijama Uprave za strateško planiranje Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, održan je sastanak Sektorskog nadzornog odbora za praćenje provedbe I. komponente programa IPA u Republici Hrvatskoj (IPA TAIB Sectoral Monitoring Committee).

Sastankom su zajednički predsjedali g. Matija Derk, pomoćnik ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, ujedno i nacionalni koordinator za programe pomoći i suradnju s Europskom unijom te g. Dirk Lange, predstavnik Opće uprave za proširenje Europske komisije (DG ELARG). Također, sastanku su prisustvovali i predstavnici Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj i predstavnici Opće uprava za proširenje Europske komisije te predstavnici Ministarstva financija, Nacionalnog fonda, Središnje harmonizacijske jedinice, Samostalne službe za suzbijanje nepravilnosti, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU i Agencije za reviziju sustava provedbe programa Europske unije.

Na sastanku se raspravljalo o financijskom statusu projekata u okviru I. komponente programa IPA, zatvaranju decentraliziranih programa koji su prethodili programu IPA, statusu IPA TAIB programa za 2012. i 2013. godinu, programiranju Prijelaznog instrumenta, pregledu nalaza unutarnje kontrole i planovima za provođenje internih kontrola, statusu provedbe evaluacijskih preporuka, upravljanju nepravilnostima u okviru IPA TAIB programa, vanjskim kontrolama  uključujući i praćenje provedbe preporuka Europskog revizorskog suda, i ostalim temama važnim za učinkovito i djelotvorno upravljanje IPA TAIB programom.
Održavanje sljedećeg sastanka Sektorskog nadzornog odbora predviđeno je za lipanj 2013.


Pisane vijesti