Održan sastanak ministara Erlića i Jevšeka

  • Slika /slike/Vijesti/2023/Novo/Naslovna slo.JPG
  • Slika
  • Slika

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić danas je u Zagrebu bio domaćin susreta s ministrom za koheziju i regionalni razvoj Republike Slovenije, Aleksandrom Jevšekom.

Ministri su razgovarali o dugogodišnjoj uspješnoj suradnji u okviru Programa prekogranične suradnje Slovenija - Hrvatska te o predstojećem prvom pozivu na dostavu projektnih prijedloga u financijskom razdoblju 2021. – 2027.
Otvaranje poziva očekuje se ovaj mjesec, a zajednički projekti dodatno će osnažiti partnerski odnos.
Dodatna tema od posebnog interesa bila je financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora te Norveški mehanizam, s naglaskom na mogućnosti vezane za iskorištavanje geotermalne energije.
 
Delegacije su razmijenila iskustva korištenja EU fondova na nacionalnoj razini, osobito u kontekstu skorog zatvaranja programskog razdoblja 2014. – 2020., te su izneseni planovi za korištenje sredstava iz financijske perspektive 2021. – 2027.
 
Zaključno, ministri Erlić i Jevšek istaknuli su kako se u novom financijskom razdoblju očekuje još intenzivnije povezivanje i gospodarska suradnja dviju država.

Pisane vijesti