Održan radni sastanak s Infobipom

  • Slika /slike/Vijesti/2023/Novo/96b1c7c7-c3d0-4ef3-b99b-6572fd90d5d6.JPG
  • Slika
  • Slika

Sastanak je održan nastavno na Zaključak Vlade o podršci sudjelovanju Hrvatske i Infobipa u Važnom projektu od zajedničkog europskog interesa za područje infrastrukture i usluga u računalnom oblaku sljedeće generacije.
 

Ministar Šime Erlić još jednom je izrazio svoju snažnu podršku ovom projektu koji Hrvatsku stavlja na kartu zemalja inovatora u području umjetne inteligencije i usluga u računalnom oblaku. Dogovoreno je da se u narednim tjednima intenzivno nastave aktivnosti na postupku dodjele državne potpore s ciljem da projekt započne što prije.
 
„Ovakvi istraživački projekti potiču znanstvena istraživanja i suradnju, stvaraju nova visokotehnološka radna mjesta te pozicioniraju Hrvatsku kao zemlju otvorenu za industriju nove generacije“, istaknuo je ministar Erlić.

Cilj je projekta sinergijom uključenih dionika kroz istraživanje i razvoj učiniti Europsku uniju globalno konkurentnijom u području usluga u oblaku, a Hrvatska je zajedno s Infobipom, našom vodećom kompanijom u ovom području, dio velikog europskog konzorcija koji ga provodi.
 
 

Pisane vijesti