Održan drugi krug programa osposobljavanja za jačanje evaluacijskih kapaciteta za EU fondove u post-pristupnom razdoblju

Slika /arhiva/SLIKE/drugi krug programa 11072012 01.jpg
U Upravi za strateško planiranje Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije godine održan je drugi krug dvodnevnog osposobljavanja budućih stručnjaka za vrednovanje (evaluaciju) programa i projekata financiranih iz budućih strukturnih instrumenata. 
 
Treninzi se provode u okviru ugovora tehničke pomoći IPA TAIB 2008 Ex-ante evaluacija programskih dokumenata i jačanje evaluacijskih kapaciteta za EU fondove u post-pristupnom razdoblju. Isti ima za cilj osposobljavanje stručnjaka u tijelima nadležnima za koordinaciju Nacionalnog strateškog referentnog okvira te u tijelima zaduženima za upravljanje i provedbu operativnih programa za evaluacije europskih strukturnih instrumenata.
 
Predavanje i praktičnu radionicu na temu upravljanja procesom evaluacije, izrade i upravljanja evaluacijskim planom vodila je stručnjakinja iz područja vrednovanja programa i projekata Europske unije dr. Simona Milio.
Na predavanjima je sudjelovalo tridesetak službenika iz operativnih struktura tijela državne uprave odgovornih za upravljanje i provedbu operativnih programa.
 
Projekt edukacije nastavlja se sve do kraja 2012. godine i dio je priprema za pristupanje Hrvatske Europskoj uniji te za aktivno sudjelovanje u povlačenju sredstava iz europskih strukturnih fondova u post-pristupnom razdoblju.  
 


Pisane vijesti