Objavljen prvi javni poziv za novi projekt EmBRACE

Slika /slike/Vijesti/2024/Lipanj/IMG_4727.jpeg

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, u svojstvu Upravljačkog tijela, te Hrvatska agencija za malo i srednje poduzetništvo, inovacije i investicije, kao korisnik Fonda projekata malih vrijednosti (Small Project Fund - SPF) potpisali su Ugovor o sufinanciranju za projekt EmBRACE u trajanju od 60 mjeseci i ukupne vrijednosti 11.764.705,86 EUR. 

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila je Prvi javni poziv za dostavu projektnih prijedloga suradnje mikro i malih poduzeća na pograničnom području Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore u okviru projekta EmBRACE (Enhancing MSEs sustainaBle gRowth And CompEtitiveness).

Po prvi put na ovom programskom području, mikro i malim poduzetnicima na raspolaganju stoji ukupno 8.725.324,36  eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj i IPA III, od čega je kroz prvi poziv raspoloživo 3.000.000,00 eura.

Financijska potpora će se odobravati za razvoj i prilagodbu poslovnih modela, proizvoda, usluga i procesa, poticanje razvoja lokalnih mikro i malih poduzeća, sa snažnim naglaskom na uvođenje inovacija proizvoda ili procesa, razvoj pilot akcija i novih poslovnih rješenja, uz istovremeno unaprjeđenje njihove prekogranične poslovne suradnje.

Europskim sredstvima može se sufinancirati do 85 % ukupne vrijednosti projekta, pri čemu najviši iznos europskih sredstava koji je moguće ostvariti po malom projektu iznosi 200.000,00 EUR. Svaki mali projektni prijedlog treba uključivati suradnju najmanje dva (2), a najviše četiri (4) projektna partnera odnosno krajnja korisnika iz različitih zemalja uključenih u programsko područje. Pritom jedan od partnera mora imati sjedište na području Europske unije. Suradnja partnera iz sve tri (3) zemlje članice programskog područja bodovat će se s dodatnih 5 bodova.
Rokovi i detalji o postupku zaprimanja prijava mogu se pronaći na ovoj poveznici.
Predviđeno trajanje javnog poziva je od 18. lipnja do 17. rujna 2024.

Dodatne informacije i dokumenti vezani uz Prvi poziv projekta EmBRACE dostupni su ovdje, dok se prijave za sudjelovanje u projektu mogu predati putem online platforme projekta na ovoj poveznici.
Projekt EmBRACE i svi detalji javnog poziva biti će predstavljeni na Početnoj konferenciji u Splitu 3. srpnja, a potom će uslijediti informativne radionice za poduzetnike 4. srpnja u Mostaru, 10. srpnja u Tuzli, 11. srpnja u Slavonskom Brodu te 16. srpnja u Podgorici. Za sudjelovanje na početnoj konferenciji i tematskim radionicama vezano u prvi poziv, prijaviti se možete putem ove poveznice.

Projekt se provodi u sklopu Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2021. - 2027. te ima za cilj potaknuti kontinuirani rast i unaprjeđenje konkurentnosti mikro i malih poduzeća u pograničnom području triju zemalja.

Za dodatne informacije zainteresirani se poduzetnici mogu obratiti djelatnicima HAMAG-BICRO-a putem elektronske pošte embrace@hamagbicro.hr.




Pisane vijesti