Objavljen Program podrške gospodarskoj i društvenoj revitalizaciji Ravnih kotara, Bukovice i Neretvanske doline

Slika /slike/Vijesti/2023/Novo/PROGRAM PODRŠKE GOSPODARSKOJ DRUŠTVENOJ (2).png

S 5,5 milijuna eura, kroz 3 godine, ulagat će se u gospodarsku, društvenu i komunalnu infrastrukturu.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je danas novi Program podrške gospodarskoj i društvenoj revitalizaciji Ravnih kotara, Bukovice i Neretvanske doline.
Riječ je o trogodišnjem programu kroz koji će biti uloženo 5,5 milijuna eura nacionalnih sredstava u gospodarsku, komunalnu i društvenu infrastrukturu s ciljem postizanja održivog gospodarskog razvoja, poboljšanja kvalitete života i sprječavanja daljnjeg iseljavanja te poticanja razvoja ključnih gospodarskih sektora.   
 
„Uz postojeće programe za Slavoniju, Baranju i Srijem, Gorski kotar, Dalmatinsku zagoru, Liku, Banovinu i Karlovačku županiju, novim programom zaokružujemo ulaganja u demografsku i gospodarsku revitalizaciju područja s razvojnim posebnostima, s ciljem njihovog ujednačenog razvoja. Uz povećana sredstva iz nacionalnog proračuna, osigurali smo i više od 2 milijarde eura, odnosno 30% financijske omotnice za kohezijsku politiku, za teritorijalna ulaganja, čime prvi put europska sredstva snažno usmjeravamo na razvojna ulaganja u svim hrvatskim krajevima i niti jedan dio Hrvatske neće biti izostavljen“, kazao je ministar Šime Erlić.
 
Programom će u Zadarskoj županiji biti obuhvaćeni gradovi Benkovac i Obrovac te općine Lišane Ostrovičke, Stankovci, Galovac, Polača, Škabrnja, Zemunik Donji i Poličnik, a u Dubrovačko-neretvanskoj županiji grad Metković te općine Kula Norinska, Pojezerje i Zažablje.
Ulagat će se u gospodarsku infrastrukturu, uključujući poduzetničke zone, poljoprivredni sektor i promet, društvenu infrastrukturu, uključujući predškolske i školske građevine te građevine zdravstvene zaštite i socijalne skrbi, kao i komunalnu infrastrukturu, uključujući sekundarnu vodovodnu mrežu, te projekte zaštite okoliša i energetske učinkovitosti.
 
Više informacija objavljeno je na stranici Ministarstva: https://razvoj.gov.hr/o-ministarstvu/djelokrug-1939/nacionalni-programi-417/program-podrske-gospodarskoj-i-drustvenoj-revitalizaciji-ravnih-kotara-bukovice-i-neretvanske-doline/5579.
 


 

Pisane vijesti