Nove prilike kroz Programe Unije u Republici Hrvatskoj

  • Slika /slike/Vijesti/2024/Listopad/Programi unije/01_DSC_2155.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Održana godišnja konferencija „Programi Unije 2021. - 2027. - Mogućnosti financiranja i sinergija s programima Kohezijske politike“.

U srijedu, 16. listopada 2024. godine, u hotelu Westin u Zagrebu, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, održalo je godišnju konferenciju pod nazivom „Programi Unije 2021. - 2027. - Mogućnosti financiranja i sinergija s programima Kohezijske politike“.
 
Konferenciju je otvorio Domagoj Mikulić, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, istaknuvši rezultate Programa Unije u Republici Hrvatskoj u financijskom razdoblju 2014. - 2020., ali i novine u obuhvatu i sadržaju Programa Unije te povećanju mogućnosti i raspoloživih sredstava u trenutnoj financijskoj perspektivi.

Sudionicima se uvodno obratila i Andrea Čović Vidović, zamjenica voditeljice Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj, a u panel raspravama govorilo se o mogućnostima koje su na raspolaganju potencijalnim korisnicima u Republici Hrvatskoj kroz Programe Unije i programe Kohezijske politike, s naglaskom na mogućnosti za sudjelovanje mladih u korištenju Programa Unije. Ključne teme odnosile su se na digitalnu i zelenu tranziciju, vještine i inovacije, ali i solidarnost i sigurnost društva te uključenost mladih u korištenje EU fondova.

Na konferenciji su predstavljeni neki od ključnih Programa Unije s aktualnim informacijama o otvorenim natječajima i pregledom radionica planiranih do kraja 2024. godine, a sudionici konferencije sudjelovali su u B2B konzultacijama na organiziranim info punktovima.

Zbog velikog interesa za sudjelovanjem na konferenciji, osiguran je live streaming na youtube kanalu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Snimku konferencije možete pogledati ovdje.

Prezentacije pojedinih Programa Unije možete preuzeti niže:

Pisane vijesti