Nastupni posjet veleposlanika Mađarske Republike u Republici Hrvatskoj Nj. E. Dr. Csabaa Demcsáka

  • Slika /slike/Vijesti/2020/rujan/final3.jpg
  • Slika
  • Slika

U Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU ministrica Tramišak primila je u nastupni posjet novog veleposlanika Republike Mađarske u Hrvatskoj Nj. E. Dr. Csabaa Demcsáka.

Ministrica Tramišak i veleposlanik Demcsák razmijenili su informacije o sadašnjim te budućim projektima koji će doprinijeti gospodarskom rastu te razvijanju daljnjih prijateljskih i dobrosusjedskih hrvatsko-mađarskih odnosa.

Tijekom sastanka ministrica je upoznala veleposlanika sa Programom prekogranične suradnje „Mađarska-Hrvatska“ te Projektom Vlade Republike Hrvatske „Slavonija, Baranja i Srijem“. Istaknula je kako je upoznata i sa mađarskim projektom koji podržava regije u kojima živi mađarska nacionalna manjina te je pohvalila rad predstavnika mađarske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru Roberta Jankovicsa.

„Dosadašnji rad i suradnja sa mađarskim kolegama iznjedrila su pozitivna iskustva, posebno kada je riječ o projektima, povlačenju sredstava i prekograničnoj suradnji“, rekla je ministrica te je napomenula kako će Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU i dalje poticati i raditi na razvijanju projekata kojima će se produbiti međuresorna suradnja.

Veleposlanik Demcsák čestitao je ministrici Tramišak na imenovanju te je istaknuo kako je mađarska nacionalna manjima važna u Republici Hrvatskoj te da je izuzetno važna suradnja koju imamo do sad.

„Republika Mađarska nastavit će ulagati u regije u kojima živi mađarska nacionalna manjina te ćemo nastaviti zajedno raditi na Programima koji potiču trend ulaganja u regionalna područja Republike Hrvatske koja graniče s Republikom Mađarskom“, rekao je veleposlanik Demcsák.

Sastanku su nazočile pomoćnice ministrice Ana Odak i Stella Arneri koje su se osvrnule na projekte koji su realizirani u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU, a odnose se na suradnju između Republike Hrvatske i Republike Mađarske te predstavnici Veleposlanstva Republike Mađarske u Hrvatskoj Tamás Bakó, voditelj Ureda za ekonomske odnose Veleposlanstva i Ádam Novák, ataše za EU-poslove.

Na kraju sastanka obje strane istaknule su želju za daljnjom komunikacijom i razmjenom mišljenja i iskustava na ove teme kao i važnost daljnjeg razvoja odnosa dviju prijateljskih zemalja.

Pisane vijesti