Mjesečni sastanak ministra Tolušića sa županima

  • Slika /slike/Vijesti/sastanak_18.02_Tolusic_Zupani_1.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk: „Napokon imamo pravog čovjeka na pravom mjestu!“

Tomislav Tolušić, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije održao je danas u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije mjesečni radni sastanak s hrvatskim županima. U cilju što bolje i uspješnije koordinacije, uz mjesečne sastanke sa županima najavljeni su i posjeti županijama, gradovima i regionalnim koordinatorima, odnosno certificiranim regionalnim razvojnim agencijama, ali i sastanci sa svim nositeljima razvoja u pojedinoj županiji.

Na sastanku se razgovaralo o povlačenju sredstava iz EU fondova i jačanju županijskih kapaciteta za povlačenje sredstava, o ravnomjernom regionalnom razvoju Republike Hrvatske te aktualnoj tematici reforme lokalne i područne (regionalne) samouprave Republike Hrvatske. Župani su najavili da će se zalagati za opstojnost hrvatskih županija zbog njihove važnosti te posebno naglasili značaj upravljanja regionalnim razvojem, koji ima za cilj doprinijeti ravnomjernom razvoju svih hrvatskih županija. Također, jednoglasno su se složili da napokon imaju „pravog čovjeka na pravom mjestu“, koji poznaje i živi problematiku regionalnoga razvoja u RH.

Ministar Tolušić je najavio efikasniji sustav upravljanja i kontrole EU fondova, optimizaciju procesa, pojednostavljenje procedura i brze postupke odabira projekata i odlučivanja, te zaključio:  „EU fondovi su velika prilika za sve čimbenike razvoja u pojedinoj županiji u svrhu postizanja ravnomjernog razvoja regija“.

Pisane vijesti