Ministrica Žalac: „Uz pomoć EU sredstava oživjet ćemo gospodarski potencijal Vukovara!“

  • Slika /slike/Vijesti/Galerije/Vukovar 282.2017/Vukovar 28.2.2017._1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Vukovar, 28. veljače 2017. - Važnost dobre suradnje s lokalnim i regionalnim partnerima ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac još jednom je potvrdila prilikom posjeta Gradu Vukovaru gdje je održala radni sastanak s gradonačelnikom Ivanom Penavom.

Glavna tema sastanka bio je Program integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima. Nakon odobrenja i usvajanja Intervencijskog plana u kojem su definirani projekti koji doprinose ciljevima Programa, Vukovar ima na raspolaganju 180 milijuna kuna za ulaganja u izgradnju društvene, komunalne i gospodarske infrastrukture te pružanje socijalnih, obrazovnih, gospodarskih usluga i usluga vezanih za zapošljavanje.

„Projekti iz Intervencijskog plana u ovoj financijskoj perspektivi financirat će iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Vukovaru se otvara velika mogućnost za prijavu projekata koji su od posebne važnosti za njegov razvoj, a to je najbolji način da oživimo gospodarski potencijal grada heroja", izjavila je ministrica Gabrijela Žalac.

Neki od projekata iz Intervencijskog plana su izgradnja Ekonomske škole vrijedne 50 milijuna kuna, izgradnja tržnice od 20 milijuna kuna, projekt Adica od također 20 milijuna kuna, Društveno-obrazovni centar u vrijednosti od 35 milijuna kuna, zatim Radnički dom – Veleučilište Lavoslava Ružičke u vrijednosti od 40 milijuna kuna te 4 milijuna kuna za obnovu nogometnog stadiona.

Gradonačelnik Ivan Penava istaknuo je kako Grad Vukovar u ovom trenutku ima spremne projekte u vrijednosti od oko 350 milijuna kuna.

Nakon sastanka ministrica je sudjelovala na svečanom otvorenju plivališta u Vukovaru.  Projekt ovog modernog plivališta s natjecateljskom licencom vrijedan je oko 60 milijuna kuna. Osim unutarnjih i vanjskih bazena u okviru projekta izgrađeni su restoran, tribine, svlačionice i drugi prateći sadržaji.

Pisane vijesti