Ministrica Tramišak u Velikoj Gorici uručila ugovore vrijedne 47 milijuna kuna

  • Slika /slike/Vijesti/2021/Travanj/Velika Gorica/1.png
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak danas je u Velikoj Gorici uručila četiri ugovora iz dva poziva korisnicima s područja Zagrebačke županije

Riječ je o projektima iz ITU mehanizma, VG Poduzetnički inkubator i Sustav biciklističkih staza Urbane aglomeracije Zagreb, ukupne vrijednosti 47 milijuna kuna od čega je 38,18 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Ministrica Tramišak kazala je kako će projekt Poduzetničkog inkubatora zasigurno značajno doprinijeti budućem razvoju poduzetništva na području Velike Gorice.

„Poduzetnički inkubator kao poduzetnička potporna institucija sa sobom nosi budućnost i razvoj novih, malih inovativnih poduzetnika, posebno onih u razvoju ICT industrije koristeći nove moderne tehnologije“, rekla je ministrica Tramišak.

Ministrica Tramišak u obraćanju medijima osvrnula se i na dodatna tri potpisana ugovora s okolnim općinama vezana uz razvoj nove biciklističke infrastrukture.

„Ta tri vrijedna ugovora nose sa sobom više od 17 kilometara nove biciklističke infrastrukture“, izjavila je ministrica Tramišak te dodala kako je na području Zagrebačke županije iz europskih fondova ugovoreno više od četiri milijarde kuna u razdoblju 2014.-2020.

„Ravnomjeran regionalni razvoj nešto je što često ističem u svojim govorima. Upravo europskim sredstvima koristimo priliku za implementaciju i razvoj različitih projekata koji će doprinijeti ravnomjernom razvoju“, zaključila je ministrica Tramišak.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić istaknuo je kako Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije preko općina, gradova i županije financira značajne projekte za razvoj kvalitete života na prostoru Zagrebačke županije.

„Jedna od takvih situacija je upravo danas jer su se potpisali ugovori vrijedni 47 milijuna kuna od čega je 38 milijuna kuna bespovratnih sredstava. To će sigurno doprinijeti kako razvoju kvalitete poduzetništva na prostoru Velike Gorice, ali i biciklističkih staza na prostoru tri općine koje su potpisale ugovore“, rekao je zagrebački župan.

Župan Kožić naglasio je kako je do sada potpisano preko četiri milijarde kuna vrijednih projekata od kojih je posebno naglasio projekt vodoopskrbe u istočnom dijelu županije ukupne vrijednosti 883 milijuna kuna koji će biti realiziran do 2023. godine.

„Suradnja je i na drugim projektima i siguran sam da će i u buduće vrijeme posebno kroz Program oporavka ali i nove financijske omotnice, Zagrebačka županija zajedno s svojim općinama i gradovima prijaviti značajne projekte, i veliki dio toga realizirati“, nastavio je župan i najavio kako će kroz kraće vrijeme općinama i gradovima s područja županije dostaviti ugovore vrijedne 22,3 milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekte u gospodarstvu, poljoprivredi i infrastrukturi.

Gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar naglasio je odličnu suradnju između Ministarstva i Velike Gorice.

„Ugovor za Poduzetnički inkubator u vrijednosti od preko 26 milijuna kuna potpisan je zahvaljujući tome što je Ministarstvo prepoznalo kvalitetne projekte našega grada“, rekao je gradonačelnik Ačkar.

„Želim se osvrnuti na kraće razdoblje koje je iza nas od prije nekoliko mjeseci kada sam preuzeo vođenje grada. Tada je Ministarstvo pokazalo izniman sluh, iznimnu kvalitetu, volju i poticaj Velikoj Gorici gdje smo preko 30 milijuna kuna osigurali za razvitak našeg Turopolja i Velike Gorice“, rekao je gradonačelnik Ačkar te naglasio kako Ministarstvo pokazuje da kvalitetan projekt uvije dođe do izražaja.

Ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric kazao je kako Ministarstvo i SAFU trenutno na području Velike Gorice provodi pet ugovora.

„Naša uloga je tu da tehnički i operativno pomognemo provedbi projekata. To je ono što radimo sada i u sljedećem razdoblju. Naš je posao da se ovi projekti realiziraju i pripreme sljedeći projekti“, rekao je ravnatelj Petric i najavio kako očekuje realizaciju novih projekata za bolju kvalitetu, standard življenja u Velikoj Gorici, županiji i gospodarskom razvoju cijele Republike Hrvatske.  

Načelnica Marije Gorice Marica Jančić izrazila je zadovoljstvo potpisanim ugovorom.

„Ovo nam je jedan veliki zamašnjak i vjerujem da ćemo projekt uspješno privesti kraju i da ćemo ga nadograđivati dalje jer nije turizam samo sunce i more, već moramo težiti i ovim malim sredinama da se ravnomjerno razvijaju kao i cijela Hrvatska“, kazala je načelnica Jančić.

Pisane vijesti