Ministrica Tramišak sudjelovala na Završnoj konferenciji projekta Energetske obnove zgrade Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana

  • Slika /slike/Vijesti/2021/Travanj/Pakrac/1 (3).png
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak danas je posjetila Požeško-slavonsku županiju gdje je sudjelovala na Završnoj konferenciji projekta Energetske obnove zgrade Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana               

U svome obraćanju ministrica Tramišak izrazila je zadovoljstvo realiziranim projektom.         

„Projekt u vrijednosti većoj od 13 milijuna kuna značajno je sufinanciran europskim sredstvima, sredstvima iz državnog proračuna i sredstvima samog osnivača“, rekla je ministrica Tramišak te dodala da je ovaj projekt primjer kako se putem energetskih obnova javnih zgrada može mijenjati vizura grada.

„Uspješna realizacija projekta zasigurno će podići standard i kvalitetu zdravstvene usluge koju pruža županijska bolnica i učiniti sam objekt ugodnijim i za djelatnike bolnice“, dodala je ministrica.

„Vidi se koliko ste posvećeni upravo tome da prikupite sva potreba sredstva i da realizirate ono što ste si zacrtali. Energetska učinkovitost i projekt energetske obnove osim smanjenja potrošnje energije, smanjenje misije CO2, korištenje novih izvora energije zasigurno znače za cjelovitu obnovu naših javnih zgrada“, rekla je ministrica Tramišak.  

„Ušteda energije koju ćete postići u narednim godinama bit će sigurno i jedan dobar put da ta sredstva preusmjerite u neka druga ulaganja koja su vam potrebna“, nastavila je ministrica.

Tom prilikom, ministrica Tramišak naglasila je kako je u projekte na području Pakraca uloženo preko 36,33 milijuna eura.

„Vaša županija sudjeluje i u programima europske teritorijalne suradnje  tako da je jedan veliki niz projekata realiziran europskim sredstvima“ rekla je ministrica Tramišak i naglasila kako se europski fondovi prilika koja mijenja Hrvatsku.

„Niz projekata koje su provele općine i gradovi i županije diljem Hrvatske svjedoče o tome. Prilika su nam da nadopunimo sredstva iz svojih proračuna kako bismo riješili one potrebe naših stanovnika i učinili im mjesto ugodno za život i standarde javnih usluga“, izjavila je ministrica Tramišak.

Ministrica se osvrnula i na novo Programsko razdoblje 2021.-2027.

„Osim projekata na kojima će se raditi i dalje, vodimo posebnu pozornost da što više sredstava usmjerimo na razvoj gospodarstva, a time omogućimo i kvalitetnija radna mjesta i demografsku obnovu svih naših županija“, zaključila je ministrica Tramišak.

Kada je riječ o ostalim projektima, ministrica je kazala sljedeće.

„Grad Pakrac ima porast broja stanovnika i veću potražnju za boravkom djece u dječjim vrtićima tako da drage volje podržavamo takve projekte i ulažemo državna sredstva kako bi se isti realizirali. Projekti poput obnove prirodne i kulturne baštine kakvom obiluje Pakrac zasigurno će imati mjesto i za sufinanciranje takvih projekata u nove namjene, privlačenje većeg broja turista na ovakvo područje, ali i nove sadržaje za podizanje kvalitete i standarda života građana“, rekla je ministrica Tramišak.

Prilikom obilaska Pakraca, gradonačelnica i saborska zastupnica Anamarija Blažević izrazila je zadovoljstvo ulaganjima u Pakrac.

„Jako se dobro pripremamo, pripremamo dokumentaciju, znamo što želimo, imamo plan i na kraju krajeva kratkoročne i dugoročne ciljeve u kojem smjeru želimo ići“, rekla je gradonačelnica Blažević i dodala kako se kada se otvore mogućnosti preko europskih fondova prijave na natječaje.

„To nam je praksa dugi niz godina. Pripremamo se za novo programsko razdoblje. Veselimo se svakom uloženom europskom novcu u grad jer ono za naše područje, razvoj jako puno znači“, kazala je gradonačelnica Blažević.

 

Pisane vijesti