Ministrica Tramišak u Dubrovniku uručila 20 ugovora vrijednih 5,77 milijuna kuna

  • Slika /slike/Vijesti/2021/Svibanj/Dubrovnik/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak jučer je uručila 20 ugovora predstavnicima jedinica lokalne samouprave Dubrovačko-neretvanske županije ukupne vrijednosti 5,77 milijuna kuna te Sporazum o financiranju otočnog koordinatora.

Najveći dio ugovora, njih 12, otpada na Program razvoja otoka, dok se ostatak odnosi na Program podrške brdsko-planinskim područjima, Program održivog razvoja lokalne zajednice i Program podrške regionalnom razvoju.

Ministrica Tramišak je gradonačelniku Dubrovnika Matu Frankoviću uručila ugovor o sufinanciranju projekta ‘Adaptacija i sanacija – energetska obnova zgrade Doma kulture na otoku Koločepu’. Ministarstvo je u sklopu Programa razvoja otoka u 2021. godini Gradu Dubrovniku za navedeni projekt odobrilo iznos od 400 tisuća kuna.

Gradonačelnik Mato Franković zahvalio je ministrici na još jedom u nizu ugovora koji utječu na poboljšanje kvalitete života građana Dubrovnika te je podsjetio na činjenicu kako je Grad Dubrovnik u nepune četiri godine iz europskih fondova i nacionalnih izvora osigurao preko milijardu kuna sredstava.

„Rezultati takvog pristupa su vidljivi, ova gradska uprava pokazala je iznimnu umješnost u korištenju fondova EU i veselimo se novim programima koji su pred nama“, poručio je gradonačelnik Mato Franković.
 
Projektom ‘Adaptacija i sanacija – energetska obnova zgrade Doma kulture na otoku Koločepu’ osigurat će se polivalentan javno-društveni prostor za provedbu raznih društvenih aktivnosti s ciljem poboljšanja kvalitete života na otoku na kojemu ne postoje slični sadržaji za lokalno stanovništvo. Nastavak je to brojnih ulaganja u Elafite, kako bi se poboljšao i izjednačio položaj svih stanovnika Grada Dubrovnika.

Predviđena je adaptacija unutarnjeg prostora te radovi na vanjskoj ovojnici zgrade: toplinska izolacija vanjskih zidova grijanog dijela, toplinska izolacija krovne konstrukcije, izvedba slojeva plivajućeg poda i zamjena postojeće vanjske stolarije novom PVC stolarijom. Osim toga ugradit će se dizalica topline zrak-voda, dok će se postojeća rasvjeta zamijeniti novom energetski učinkovitijom. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.381.481,88 kuna s PDV-om.

U sklopu Programa razvoja otoka Dubrovačko-neretvanskoj županiji uručen je ugovor o sufinanciranju energetske obnove Ambulante Trpanj. Od ostalih ugovora o sufinanciranju u sklopu ovog programa, Općini Ston uručen je ugovor za uređenje i opremanje parkirališta Ponta, Općini Janjina ugovor za uređenje sjevernog dijela rive u Sreseru, Općini Trpanj ugovor za nabavu pametnih spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, Općini Orebić za Trg Viganj – Trg Tihomira Antunovića, Općini Mljet za izgradnju kapelice s mrtvačnicom na groblju ‘Sladin Gradac’ (Goveđari, IV. završna faza), Općini Lastovo za rekonstrukciju i obnovu prometnica (nerazvrstanih cesta) na području Lastova, Gradu Korčuli za uređenje Trga Postrana-Žrnovo, Općini Smokvica za uređenje nerazvrstanih cesta na području Općine Smokvica, Općini Blato za sanaciju krovišta Doma kulture u Blatu te Općini Vela Luka za uređenje šetnice na trasama već postavljenih gravitacijskih kolektora u centu Vela Luke – faza 2.

U sklopu Programa brdsko planinskim područjima Općini Dubrovačko primorje uručen je ugovor za sufinanciranje nerazvrstanih cesta u naseljima općine.

U sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice uručeni su ugovori o sufinanciranju Općini Zažablje za projekt Centra aktivnosti mladih u zajednici – faza 3, Općini Pojezerje za izgradnju društvenog doma u naselju Kobiljača, Općini Janjina za uređenje i rekonstrukciju prometnih površina i ulica te Općini Kula Norinska za projekt modernizacije javne rasvjete.

U sklopu programa podrške regionalnom razvoju dodijeleni su govori za sufinanciranje projekata rekonstrukcije gradske tržnice u Metkoviću, obnove OŠ Stjepana Radića u Metkoviću i rekonstrukciju nerazvrstane ceste na području Opuzena.
 
Izvor: dulist.hr/liberoportal.hr 

Pisane vijesti