Ministrica Tramišak: Prva sredstva Fonda za oporavak krajem ove ili početkom iduće godine

Slika /slike/Vijesti/2020/rujan/N1.jpg

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Nataša Tramišak, za N1 je komentirala projekte i novac koji je Hrvatskoj na raspolaganju iz fondova Europske unije.

Projekt Slavonija bitna je za razvoj Slavonije i Baranje, a neki se projekti već realiziraju, rekla je ministrica.

"Tražili smo od županija da nam dostave projekte, da vidimo koji su spremni, neka rješenja javne infrastrukture koja nedostaje, javnih vodno-komunalnih projekata, plan oporavka...", rekla je.

Ministrica je istaknula da nema bojazni da će Hrvatska ostati bez projekata koji će povlačiti sredstva iz fondova Europske unije.

"Ovo je 6 tisuća projekata spremnih odmah. U financijskoj perspektivi 2021.-2027. naravno da će ih biti još, ovo su projekti koji su stigli s regionalne i lokalne samouprave. Prvi sljedeći javni pozivi će biti raspisani upravo za gospodarstvenike i za opremanje proizvodnih kapaciteta, govorim o svima, uključujući i prehrambenu industriju. Očekujemo veliki broj projekata gospodarstvenika", kazala je ministrica Tramišak.

Otkrila je i da prva sredstva iz Fonda za oporavak očekuju krajem ove ili početkom iduće godine. "Imamo oko 800 milijuna eura na raspolaganju u sljedeće tri godine", kazala je Tramišak.

Izvor: N1



Pisane vijesti