Ministrica Tramišak: Pripremamo novi zahtjev Fondu za solidarnost EU-a

Slika /slike/Vijesti/2021/Veljača/A sada Vlada.jpg

Sva raspoloživa sredstva iz EU fondova koristit će se za što raniju i bržu obnovu cijelog područja pogođenog potresom, prvenstveno Sisačko-moslavačke županije, ali i svih ostalih županija koje su stradale, rekla je na početku gošća "emisije A sada Vlada", ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak. 

"Priprema se novi zahtjev za potporu iz Fonda solidarnosti EU-a koji bi pomogao u vraćanju javne infrastrukture - obnove bolnica, škola, cesta, vodoopskrbe", naglasila je ministrica Tramišak.

“Sva raspoloživa sredstva iz EU fondova koristit će se za što raniju i bržu obnovu cijelog područja pogođenog potresom, prvenstveno Sisačko-moslavačke županije, ali i svih ostalih županija koje su stradale”, istaknula je.

“Već sada smo osigurali 111 milijuna eura iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija za izgradnju novog socijalnog fonda u funkciji socijalnog stanovanja”, dodala je te naglasila kako bi procjene štete trebale biti gotove u sljedećih nekoliko tjedana.

“Izračune procjena opet će raditi stručnjaci Svjetske banke kao što je to bio slučaj u Zagrebu”, istaknula je Nataša Tramišak te dodala da obnova Banovine neće zaustaviti ostale projekte na slabije razvijenim područjima poput Like i Dalmatinske Zagore

Za Nacionalnu razvojnu strategiju ministrica je rekla da nije stranačka i da nadilazi više od jedne Vlade. Smatra će sve što je ondje navedeno biti ostvarivo u sljedećih 10 godina. 

Vijest: A sada Vlada/HRT

Pisane vijesti