Ministrica Tramišak primila u radnu posjetu biskupa Komaricu sa suradnicima

Slika /slike/Vijesti/2021/Srpanj/Biskup komarica/biskup.jpg

U radnu posjetu ministrica Tramišak primila je tijekom današnjeg dana banjalučkog biskupa mons. dr. Franju Komaricu sa suradnikom i prof. dr. Pavu Barišića, glavnog tajnika Paneuropske unije.

Tema sastanka bila je osnivanje Europskog centra za mir i suradnju koji bi u Banja Luci otvorili u sklopu trapističkog samostana Marija Zvijezda.
 
Ministrica Tramišak upoznala je biskupa Komaricu o mogućnostima financiranja projekata kroz Program poticanja prekogranične suradnje između Hrvatske i Bosne i Hercegovine te je izrazila zadovoljstvo dosadašnjim angažmanom i brigom biskupa Komarice o hrvatskoj zajednici u Bosni i Hercegovini.
 
Trapistički samostan veliko je kulturno i vjersko europsko naslijeđe i europska baština rekao je  biskup Komarica te je izrazio zadovoljstvo današnjim sastankom i zahvalio se na svim informacijama i suradnji, kako Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, tako i svih članova Vlade Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem s banjalučkom biskupijom i Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

Pisane vijesti