Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije primila u nastupni posjet veleposlanike Irske

  • Slika /slike/Vijesti/2021/Lipanj/Irska/Vlp Irske.jpg
  • Slika

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak primila je u nastupni posjet veleposlanika Irske u Republici Hrvatskoj Nj. E. Ruaidhrija Marka Dowlinga.

Uputivši dobrodošlicu veleposlaniku Dowlingu, ministrica je izrazila zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom Irske i Hrvatske. Tijekom sastanka ministrica i veleposlanik razgovarali su o posljedicama potresa koji je zadesio Hrvatsku u veljači i prosincu prošle godine te su razgovarali o Fondu solidarnosti Europske unije.

Jedna od tema o kojoj su ministrica Tramišak i veleposlanik Dowling razgovarali bio je i Višegodišnji financijski okvir za razdoblje 2021.-2027. Ministrica je istaknula kako je Hrvatska spremna za novo programsko razdoblje te da nacrte operativnih programa Kohezijske politike šaljemo Europskoj komisiji 30. lipnja na formalne pregovore.

Veleposlanik Dowling izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i istaknuo sličnosti Irske sa Hrvatskom te je tijekom razgovora te obavijestio ministricu o načinima na koji Irska provodi fondove Europske unije.
 

Pisane vijesti