Ministrica regionalnoga razvoja i fondova europske unije Nataša Tramišak Brodsko-posavskoj županiji uručila ugovore o sufinanciranju 14 projekata

  • Slika /slike/Vijesti/2021/Kolovoz/Slavonski Brod/1 (2).jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, danas je u Slavonskom Brodu županu Brodsko-posavske županije dr.sc. Danijelu Marušiću uručila četrnaest ugovora  o sufinanciranju projekata kojima je nositelj Brodsko-posavska županija.

Uručenju ugovora, uz ministricu i župana, nazočio je i zamjenik župana Marko Šimić.
 
Zahvaljujući ministrici Tramišak na vrijednoj financijskoj pomoći, župan Marušić, u ovoj prigodi kazao je kako je današnje uručivanje ugovora pokazatelj kontinuiranog rada i truda Brodsko-posavske županije usmjerenog ka razvoju ovog dijela Republike Hrvatske pri čemu veliku pažnju poklanjamo projektima financiranim iz europskih sredstava. Dodao je kako je to ujedno i dokaz partnerskog odnosa s Vladom RH i premijerom Andrejom Plenkovićem koji prepoznaju i prate sve aktivnosti i projekte koje Županija provodi.
 
Ministrica Tramišak istaknula je kako je odlukom Vlade osigurano 1,190 milijardi kuna za sufinanciranje 640 projekata diljem Hrvatske koji su se prijavili na Javni poziv Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Predsjednik Vlade Andrej Plenković, kao i cijela Vlada Republike Hrvatske osluškuju potrebe jedinica lokalne i regionalne samouprave i pomažu pri realizaciji svih projekata kako bismo do kraja 2023. godine mogli povući sva sredstva koja su na raspolaganju Hrvatskoj za razdoblje 2014.-2020.

U okviru Javnog poziva  za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, Brodsko-posavskoj županiji dodijeljena su financijska sredstva u svrhu financiranja vlastitog učešća u prihvatljivim troškovima vezano za provedbu 14 EU projekata. Odlukom Vlade RH Brodsko-posavskoj županiji tako je, kao korisniku, dodijeljeno 14,2 milijuna kuna za projekte:
 
 1.   energetske obnove zgrade - Doma za starije i nemoćne osobe u Slavonskom Brodu,
 2.   energetske obnove zgrade - ginekologije, pedijatrije, ambulante, odjela kirurgije i interne medicine Opće bolnice Nova Gradiška, 
 3.   energetske obnove zgrade Stare bolnice Nova Gradiška,
 4.   energetske obnovezgrada  neurologije i psihijatrije Opće bolnice "Dr. Josip Benčević " u Slavonskom Brodu
 5.   energetske obnove zgrade Infektologije Opće bolnice "Dr. Josip Benčević " u Slavonskom Brodu
 6.   energetske obnove zgrade   patologije Opće bolnice "Dr. Josip Benčević " u Slavonskom
 7.   energetske obnove Upravne zgrade Opće bolnice "Dr. Josip Benčević " u Slavonskom Brodu
 8.   energetske obnove zgrade Srednje medicinske škole u Slavonskom Brodu
 9.   energetske obnove zgrade Obrtničke škole u Slavonskom Brodu
 10. energetske obnove zgrade  Gimnazije u Novoj Gradiški
 11.  energetske obnove zgrade - OŠ ''Ljudevita Gaja''  u Novoj Gradiški,
 12.  Regionalni tehnološki i inovacijski centar za strojarstvo
 13.  S osmijehom u školu 3
 14.  Prirodni i kulturni resursi u funkciji turizma
 
 
Valja istaknuti kako je u okviru ovog Javnog poziva Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije odobreno sufinanciranje vlastitog učešća za 640 projekata na razini Republike Hrvatske u vrijednosti od 1,190 milijardi kuna.
 

Pisane vijesti