Ministarstvu uručena plaketa „Grb Grada Pakraca“

  • Slika /slike/Vijesti/2022/Ožujak/Pakrac/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak danas je u Pakracu prisustvovala svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana Grada Pakraca i blagdana sv.Josipa na kojoj je Ministarstvu uručena plaketa „Grb Grada Pakraca“ za područje gospodarstva.

Tom se prigodom, kao izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije obratila nazočnima.

„Kada govorimo o bogatoj povijesti Pakraca, ona seže u vrijeme Templara, dakle više od 800 godina“, rekla je ministrica Tramišak i kazala kako se grad kroz povijest izgrađivao, ali i rušio.

„Teška razaranja tijekom Domovinskog rata ostavila su značajan trag na svim stanovnicima Pakraca kao i na infrastrukturi Grada, ali ti tragovi polako nestaju“, dodala je ministrica Tramišak.

„Nestaju zahvaljujući vašoj upornosti, trudu, radu i izgradnji nove komunalne, socijalne, društvene i gospodarske infrastrukture“, rekla je ministrica Tramišak.

Ministrica Tramišak kazala je kako je u razdoblju 2014. - 2020. iz fondova Europske unije ugovoreno više od 283 milijuna kuna.

„Veliki dio tih sredstava odlazi u javnu infrastrukturu. Imali smo prilike vidjeti energetsku obnovu javih i višestambenih zgrada, a značajna sredstva uložena su i u razvoj gospodarstva i poduzetništva“, konstatirala je ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Ministrica Tramišak zatim je kazala kako svi projekti imaju jedinstven cilj, a to je poboljšanje kvalitete života, standarda građana, zadržavanje mladih i budućnost grada.

„Pred nama su novi izazovi, nova sredstva, nove prilike u razdoblju do 2027. od ukupno 25 milijardi eura iz europskog proračuna te vjerujem da ćemo zajedno i uz pomoć tih sredstava nastaviti realizaciju mnogobrojnih socijalnih i kvalitetnih projekata koje ste već započeli“, rekla je ministrica Tramišak i poručila Pakračanima kako obnavljajući kulturnu baštinu dokazuju da poznaju svoju prošlost na kojoj žele graditi bolju i kvalitetniju budućnost.

Uručena plaketa nagrada je svim djelatnicima Ministarstva, a uz podršku Vlade Republike Hrvatske, za pomoć u provedbi i ostvarenju projekata na području grada Pakraca. 

Pisane vijesti