Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uputilo Europskoj komisiji izjavu o izdacima u iznosu 980 milijuna kuna

Slika /slike/Vijesti/2020/Prosinac/0.jpg

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU uputilo je izjavu o izdacima Europskoj komisiji za ovjeravanje 980 milijuna kuna.

Izjavom koja uključuje sredstva iz financijskih instrumenata i ugovora koji se provode u okviru Prioritetne osi 1 Jačanje gospodarstva primjenom istraživanja i inovacija i Prioritetne osi 3 Poslovna konkurentnost će se ovjeriti 980 milijuna kuna (130 milijuna eura) čime će se ostvariti 97% cilja koji za 2020. godinu iznosi 2,4 milijardi eura, a do sada je u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija ovjereno 2,3 milijardi eura.

Za ostvarenje cilja do kraja godine potrebno je ovjeriti još 72 milijuna eura te će Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dostići ciljanu vrijednost od 100% za 2020. godinu.

Ministarstvo u suradnji s posredničkim tijelima nastavlja raditi na verificiranju i ovjeravanju troškova koje su prijavili krajnji korisnici kako bi se povećala iskorištenost sredstava na razini svih Europskih strukturnih i investicijskih fondova.Pisane vijesti