Ministarska konferencija „Prijatelji kohezije“ u Dubrovniku

Slika /slike/Vijesti/Logo Friends of Cohesion Dubrovnik 2019.png

Na konferenciji će prisustvovati i povjerenica Europske komisije Corina Creţu

U organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, 4. i 5. ožujka 2019. u Dubrovniku, održat će se EU 28 ministarska konferencija „Prijatelji kohezije“ s ciljem razmjene mišljenja o povezanosti kohezijske politike i strukturnih reformi u razdoblju nakon 2020. godine.
Obzirom na važan politički trenutak u kojem se trenutno nalazi Europska unija kao i mnoštvo tema koje zahtijevaju daljnju raspravu, konferencija se organizira s ciljem pronalaska odgovora na ključna pitanja vezana za kohezijsku politiku i prijedlog Višegodišnjeg financijskog okvira za razdoblje nakon 2020.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije iniciralo je održavanje konferencije u Dubrovniku kako bi naglasili značaj koji kohezijska politika ima za Republiku Hrvatsku kao najmlađu državu članicu Europske unije, ali i ukazali na iznimno važan doprinos kohezijske politike ravnomjernom rastu i razvoju te očuvanju političke stabilnosti unutar Europske unije, a koji je nužno osigurati i nadalje u budućnosti.

Na konferenciji će prisustvovati povjerenica Europske komisije odgovorna za regionalnu politiku Corina Creţu, slovački potpredsjednik Vlade Richard Raši te ministri i državni tajnici država članica Europske unije nadležnih za kohezijsku politiku.

Konferencija „Prijatelji kohezije“ izvrsna je prilika da predstavnici država članica Europske unije razmijene stajališta glede novih zakonodavnih prijedloga kojima će se oblikovati buduće programsko razdoblje.

Pisane vijesti