Ministar Grčić: Upravo projekti kao TIC Međimurje trebaju Hrvatskoj

(eMeđimurje)

U petak, 18. lipnja 2012. godine, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Branko Grčić, boravio je u službenom posjetu Međimurskoj županiji.

Tijekom svog posjeta ministar je, zajedno sa županom Međimurske županije, Ivanom Perhočem, posjetio i Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM). Poslovni direktor TICM-a, Ivan Plačko, tom mu je prilikom prezentirao sve što je do sada na prostoru Centra znanja učinjeno te koji su planovi za budućnost.

Ministar je imao priliku upoznati se s poslovanjem institucija koje djeluju u okviru Centra znanja tj. TICM-om i REDEA-om kao poduzetničkim potpornim institucijama te Međimurskim veleučilištem u Čakovcu kao obrazovnom institucijom koje je nedavno pokrenulo i treći studijski program.

Nakon kratkog sastanka u TICM-u, ministar je obišao sam inkubator te neke od inkubiranih tvrtki. Tako je imao prilike posjetiti računalni laboratorij gdje su mu predstavnici tvrtki prezentirali na koji način koriste dostupnu visoko sofisticiranu opremu u svojem poslovanju, informatičku učionicu koja je opremljena u sklopu projekta ePoslovanje te ostale zajedničke prostorije.

Impresioniran viđenim, ministar je izjavio da upravo projekti kao Tehnološko-inovacijski centar Međimurje trebaju Hrvatskoj te da Centri znanja poput ovog trebaju biti jezgra razvoja zemlje i njenih regija.
 


Vijesti iz medija