Ministar Erlić u posjetu Brodsko-posavskoj županiji

  • Slika /slike/Vijesti/2023/Novo/zfkc.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Brojni realizirani projekti i povećanje gospodarskih aktivnosti rezultirali su rastom BDP-a i iznadprosječnim rastom broja zaposlenih u Županiji.

Ministar je posjet započeo radnim sastankom s brodsko-posavskim županom Danijelom Marušićem i predsjednikom Županijske skupštine i saborskim zastupnikom Perom Ćosićem na kojem se razgovaralo o dosad realiziranim te budućim projektima na području Županije sufinanciranima sredstvima iz fondova Europske unije, kao i putem nacionalnih programa.

„Brodsko-posavska županija bila je vrlo uspješna te razvila potrebne kapacitete za povlačenje sredstava, što je rezultiralo provedbom više od 370 milijuna eura vrijednih projekata. Te su investicije itekako pomogle da se poveća životni standard kao i dostupnost i kvaliteta javnih usluga“, izjavio je ministar Erlić te dodao kako je ova županija imala iznadprosječan porast broja zaposlenih od 2016. godine do danas, što potvrđuje da spomenuta ulaganja pozitivno utječu na rast i razvoj ovog dijela Slavonije.

Dio ulaganja odnosi se i na unaprjeđenje dostupnosti i kvalitete u bolničkom sustavu pa je ministar Erlić obišao i Opću bolnicu „Dr. Josip Benčević“ Slavonski Brod u kojoj je s ravnateljem doc. dr. sc. prim. Josipom Samardžićem potpisao novi, 35 tisuća eura vrijedan ugovor za projekt nabave i montaže podizne platforme kao i uređenja ulaznog prostora i čekaonice zgrade psihijatrije i neurologije. 

Posjet je završio obilaskom Regionalnog centra za biotehnološka istraživanja i razvoj, koji je također primjer dobre prakse korištenja europskih sredstava. Centar je vodeća tvrtka za proizvodnju visokokvalitetnih presadnica, a pod jednim krovom okuplja regionalne i nacionalne stručnjake za istraživanje i razvoj te pruža poslovnu potporu u poljoprivredi s ciljem povećanja konkurentnosti i produktivnosti gospodarstva u Brodsko-posavskoj županiji.
 
 

Pisane vijesti