Marko Pavić imenovan ministrom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije

  • Slika /slike/Vijesti/MinistarPavic20.07.2019_1.png
  • Slika

Novi čelnik MRRFEU-a

Na sjednici Sabora većinom glasova zastupnika izglasano je još jednom povjerenje Marku Paviću kao novom ministru regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Glasovanju zastupnika te polaganju prisege ministra prethodio je saborski Odbor za regionalni razvoj i fondove Europske unije, gdje su predsjednik Vlade Plenković i ministar Pavić predstavili planove za nastavak ubrzanog regionalnog razvoja i još snažniju apsorpciju fondova Europske unije.

Čast mi je i zadovoljstvo biti na čelu Ministarstva koje svakodnevno radi na jednakomjernom rastu i razvoju Hrvatske putem brojnih nacionalnih mjera, ali i putem usmjerenih napora u korištenju sredstava dostupnih kroz fondove Europske unije. Nastavljamo s koordiniranom i intenzivnom suradnjom s tijelima lokalne i regionalne samouprave te tijelima u sustavu korištenja EU fondova u ostvarenju zajedničkog cilja – boljitka svih dijelova Hrvatske “, istaknuo je ministar Pavić.

Novoimenovani ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić protekle je dvije godine vršio dužnost ministra rada i mirovinskoga sustava, na koju je imenovan s mjesta državnog tajnika u istom Ministarstvu. Magistar je prirodnih znanosti iz polja fizike, završio je poslijediplomski specijalistički studij “Leadership” na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te se nalazi na završnoj godini doktorskog studija zaštite okoliša na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Osijeku.

Link na punu biografiju.
 

Pisane vijesti