Javni poziv za podnošenje prijava srednjih škola za sudjelovanje u projektu „U školi otvorene kohezije, ASOC“

Slika /slike/Vijesti/2021/Veljača/slide1.jpg

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije raspisuje Javni poziv za podnošenje prijava za sudjelovanje u projektu „U školi otvorene kohezije, ASOC“.


Za sudjelovanje u projektu „U školi otvorene kohezije, ASOC“ na Javni poziv mogu se prijaviti srednje škole različitih vrsta programa obrazovanja (strukovne, gimnazije, umjetničke). Škola prijavljuje skupinu od 10 (deset) do 30 (trideset) učenika/ca (razred ili grupa učenika) s nastavnikom/com koji će biti voditelj/ica projekta.

Projekt će se provoditi u školskoj godini 2020./2021., a odabrane srednje škole bit će uključene u njegovu provedbu (maksimalno 10 škola). Provedba Projekta podrazumijeva sudjelovanje u interdisciplinarnom obrazovnom programu prikladnom za sve oblike srednjih škola kojem je cilj promicanje građanskog praćenja nad javnim financijama kroz korištenje javno dostupnih podataka te informacijskih i komunikacijskih tehnologija, s ciljem upoznavanja učenika i učenica s kohezijskom politikom Europske unije.

Po završetku Projekta nagrada za školu čiji rad bude ocijenjen najboljim je sudjelovanje na „Europskom tjednu regija i gradova 2021.“ u organizaciji Europske komisije u listopadu 2021. godine u Bruxellesu, ukoliko će epidemiološke mjere biti takve da će putovanja biti dopuštena te da se zdravlje i sigurnost učenika/ca ne dovodi u opasnost. U slučaju nemogućnosti sudjelovanja na Europskom tjednu regija i gradova 2021. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije će osigurati zamjensku nagradu.

Prijave za sudjelovanje u Projektu podnose se isključivo elektroničkim putem, ispunjavanjem mrežnog obrasca na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/JGXwqvR6BrndU8mh8[1]

U slučaju poteškoća s ispunjavanjem obrasca, molimo obratite se na adresu elektroničke pošte: asoc2019@mrrfeu.hr.
 
Krajnji rok za podnošenje prijava za sudjelovanje u Projektu je 25. veljače 2021. godine do 16.00 sati.
 
[1] Preporuča se obrascu pristupiti pomoću internetskih preglednika Microsoft Edge ili Google Chrome, budući da se prilikom ispunjavanja obrasca korištenjem preglednika Internet Explorer 11 pojedini dijelovi obrasca ne prikazuju u potpunosti.


Pisane vijesti