Javni poziv za dostavu prijava za postupak pred-odabira „Izgradnja pristupnih mreža sljedeće generacije u bijelim područjima“

Slika /slike/Vijesti/informativna radionica.png

Poziv je sufinanciran bespovratnim sredstvima u iznosu od  1,1 milijardu kuna iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije 26. srpnja 2019. godine, objavilo je Javni poziv za dostavu prijava za postupak pred-odabira (Javni poziv – dostava prijava) pod nazivom  “Izgradnja mreža sljedeće generacije (NGN)/pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u NGA bijelim područjima”.
 
Objava Javnog poziva – dostava prijava uslijedila je nakon završenog postupka provjere dostavljene dokumentacije u okviru Javnog poziva - iskaz interesa, i objave liste PRŠI-ja za koje je dostavljen potpun iskaz interesa za sudjelovanje u postupku pred-odabira.

Javnim pozivom za dostavu prijava za postupak pred-odabira prihvatljivih prijavitelja, pozivaju se jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i operatori da dostave prijave temeljem kojih će biti odabrani prihvatljivi prijavitelji koji će imati pravo podnijeti projektne prijedloge na Ograničeni poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava u modalitetu privremenog poziva „Izgradnja mreža sljedeće generacije (NGN)/pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u NGA bijelim područjima“.

Ograničeni poziv je sufinanciran bespovratnim sredstvima u iznosu od  1,1 milijardu kuna iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Uz bespovratna sredstava, očekuje se kako će predmetni Poziv potaknuti dodatna privatna ulaganja u iznosu od najmanje 337 milijuna kuna.

Dostupnost širokopojasnog interneta jedan je od ključnih preduvjeta za sprječavanje digitalnog jaza, poticanje razvoja manje nerazvijenih područja Republike Hrvatske te povećano zapošljavanje stanovništva. Naime, internetska povezanost omogućuje jednostavniji i brži pristup uslugama uprave građanima, a poduzetništvu snažniju i sigurniju tržišnu aktivnost.
 
Poziv je objavljen na središnjoj internetskoj stranici ESI fondova, dok je dostava prijava moguća do 25. rujna 2019. godine.

Pisane vijesti