„Hrvatski otočni proizvod“ na Trgu bana Jelačića od 14. do 24. prosinca 2012.

Slika /arhiva/SLIKE/HOP-Zagreb-14122012-0.JPG
U sklopu projekta „Hrvatski otočni proizvod“ (HOP), a kao dio božićnih događanja na Trgu bana Jelačića, u šatoru pokraj Manduševca, od 14. do 24. prosinca 2012. godine od 8 do 20 sati, te na Badnjak od 8 do 12 sati, predstavit će se 38 otočnih proizvođača s Hvara, Brača, Visa, Dugog otoka, Ugljana, Murtera, Krka, Cresa, Raba, Paga, Korčule, Lastova, Šolte i Pelješca. Posjetitelji će moći razgledati i kupiti maslinova ulja, sireve, mariniranu ribu, vina, rakije i likere, med, slastice, eterična ulja, kozmetiku i suvenire od kamena, vune, spužve, maslinova drva, te druge specifične otočne proizvode.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dodjeljuje oznaku kvalitete „Hrvatski otočni proizvod“. Ove godine tu je oznaku dobilo 47 otočnih proizvođača za 79 proizvoda i proizvodnih linija. Riječ je o proizvodima koji su rezultat otočne tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije i invencije, a čija razina kvalitete mora biti mjerljiva. Ovim projektom otočni proizvođači potiču se da uz samozapošljavanje ostaju na našim otocima i stvaraju proizvode natprosječne kvalitete u čiju su se izvrsnost potrošači već uvjerili.

Ukupno je do sada oznaku dobio 121 otočni proizvođač za 334 proizvoda i proizvodne linije s 19 otoka (Brač, Hvar, Vis, Korčula, Pag, Krk, Lastovo, Dugi otok, Rab, Cres, Lošinj, Prvić, Ugljan, Mljet, Šolta, Žirje, Pašman, Iž, Murter) i poluotoka Pelješca.

Galerija:



Pisane vijesti